14.Červen 2007,21:08

Tady se chci trochu rozepsat o našem výletu do archeoparku..Tento archeopark je asi 5km od Českého Těšína a je 12. pobočkou Muzea Těšínska. Areál je vybudován jako replika slovanského opevnění z 8. - 11. století, ke kterému se vystupuje asi po 105 schodech.. Celá expozice by měla být dokončena v roce 2010.

Prohlídka archeoparku je s odborným výkladem jak se na pobočku muzea sluší a patří :o) V průběhu prohlídky jsme se dozvěděli jak slované žili, pracovali a jakými zbraněmi bojovali.. viděli jsme ukázky různě starých obydlí, keramiky a oděvů jaké se nosily, čím se látky v té době barvily, jak se tkaly a jak se vyráběla mouka.. Viděli jsme hroty šípů, nůžky.. s kterýma k mému úžasu paní průvodkyně opravdu dceři ustřihla pár vlasů.. :o)) atd. Byli jsme velice spokojení, bylo to velmi zajímavé a poučné, pro 4. - 5. třídu neocenitelná součást výuky..

Bez objednávky se dá archeopark navštívit pouze o víkendu v době od 9 - 16 hodin. Vstupné je 25,-Kč děti a důchodci a 50,-Kč dospělí, rodinné vstupné (2děti a 2 dospělí) 100,-Kč

Poznámka : prohlídky se konají pouze v každou celou hodinu. Archeopark se nachází na volném prostranství, takže je tam celkem úpal .'o))

 

 
kategorie: TIPY NA VÝLETY
vložil: spicy76
Permalink ¤


1 Komentáře: