10.Prosinec 2008

Kolik lidí vlastě znáte ?

Zajímavá otázka. Jsou lidé, kteří mají stovky známých a neznají vlastně nikoho. Co to znamená někoho znát ? Prohodit s ním pár slov, když se potkáme, svěřovat se mu s problémy nebo s ním trávit denně hodiny co hodiny na icq ? Není znát jako znát. Pozor na"kamarádíčkování" (za účelem dosažení svého profitu). Zde je vhodné to nějak rozdělit. Kamarádi, dobří známí a známí.

Kdo je kamarád ? Kamarád je něco víc,někdo, koho si vážíme. Je to člověk, ke kterému něco cítíme, máme ho rádi.Takový člověk nám vždy pomůže a my jemu. Promluví si s námi, když nám není nejlépe nebo třeba pomůže se stěhováním, půjčí velký obnos peněz...Tohoto člověka dobře známe delší dobu (např. 10 let), víme o něm téměř vše, máme k němu důvěru. Trávíme s ním volný čas, dovolenou, máme spoustu společných zážitků. Jen on ví, jací doopravdy jsme, jak budeme reagovat v určitých situacích. Opravdových kamarádů je málo.

Dobří známí jsou lidé, o kterých toho víme poměrně hodně, rádi je vidíme, pobavíme se s nimi. Někteří  z nich nám také ochotně pomůžou. A čím se tedy vlastně liší od kamarádů ? Tím, že jsme toho společně tolik neprožili (a přitom je známe třeba stejně dlouhou dobu jako kamarády), nemáme k nim takovou důvěru, neznáme je tak detailně, nemáme potřebu se jim svěřovat...Prostě nedali bychom za ně "ruku do ohně".

Známí jsou lidé, o kterých toho víme nejméně. Potkáme je, popovídáme co je nového (spíše ze zdvořilosti, než že by nás to doopravdy zajímalo) a to je vše. Do této skupiny patří i všemožní"virtuální kamarádi", které jsme například ani nikdy neviděli.Spojení "perfektní kamarád z netu" je trochu přitažené za vlasy. V čem je perfektní ? Je s ním zábava přes icq, je slušný, dobře se s ním píše...Opravdu ho tak dobře z toho všeho psaní známe ? Co realita ? Na internetu si můžeme hrát na kohokoliv a nikdo to nepozná. Být"perfektním kamarádem z netu" je velmi jednoduché. Když budu chtít být "slušňák", budu "slušňák" (sláva Dušínovi :) Intelektuál a filozofické úvahy ? Proč ne. Sršící vtipem, gentleman, drsoň, vlezdoprdelka,stydlivka, úchyl, prasák...Budu všechno, co si budeš přát :)

Zamyslete se nad tím a odpovězte si sami.

Kolik lidí vlastně znám ?!

Vložil: srolovanej_koberec ¤


Komentáře (3):
  • 14.12.2008 22:15:00, srolovanej_koberec

    Sildo, neboj, ty jsi samozřejmě v tom nejvyšším chlívku. Takový prase jako ty ani jinde být nemůže ! Samo vtipkuju, jak jinak :) Aeshu bych dal asi do toho prostředního, ale ona je takovej zvláštní případ, možná by měla mít ještě úplně jinej chlívek...:)

  • 14.12.2008 13:11:06, lambik13

    ahoj :-)
    Pěkně jsi to tu popsal bedno :-),kamarááde :-D!
    Když člověk nadtím zauvažuje,má fakt velké množství známých a hodně dobrých známých...jsi tu popsal jakési měřítko,graf... tak dle toho eventuelně by mohl v hlavě si člověk zařadit do chlívečků :-)...
    Někdy vadí i třeba vzdálenost,pak by člověk toho druhého mohl více poznat,by bylo hned více zážitků.... jsou tací,u kterých mě to mrzí,že ta dálka prostě je (překážkou)...

  • 14.12.2008 12:34:14, Aesha2006

    Kolik lidí vlastně znám?! Myslím si, že věština z nás odpoví hodně, ale když se pak zamyslí nad tím, kdo z nich je opravdový přítel, tak zjistí, že jsou téměř ,,sami". Opravdu si nejsem jista tím, zda někoho takového mám. Myslím si, že to člověk zjistí teprve ve chvíli, kdy bude potřebovat pomoc a ten druhý vám tu ruku nabídne... Krom toho tu jsou ještě lidé, které opravdu nevím, kam zařadit, ale na to jistě časem přijdu... :)