28.Září 2008
Název článku je trochu zavádějící. Vžitá představa jít s někým na kafe rovná se okamžitě "kdovíco" je možná trochu mylná. Alespoň z mého pohledu.
Stačí se jen zamyslet a hned nás napadne spousta důvodů, který "kdovíco" neznamenají. Pocit samoty, touha po plnohodnotném vztahu, rozptýlení od shonu a stresu, seznámení s novými lidmi, pozvednutí sebevědomí, popovídání nad konkrétním tématem, útěk od stereotypu, lehké "zaflirtování" (mantinely si musí určit každý sám), zahnání nudy nebo jen potřeba vykecat se.
V případě "kdovíco" je to velmi prosté, až prostinké. Všechno je jenom divadýlko (jste dobří herci ?), jakási forma námluv za účelem dosažení toho jednoho. Sexu s dotyčnou osobou.
Možná když to teď někdo čte, tak pro něj to první zdůvodňování (nejde o sex, chci si jen povídat) získává nádech trapnosti. Já to tak trochu cítím a teď když na to koukám znova, musím se smát: Sedím s atraktivní slečnou (která má třeba výstřih, minisukni, prostě něco podněcující mužskou fantazii) u kafe a ani myšlenkou nepomyslím na...:-)
No, člověk je tvor přizpůsobivý a podvědomě si u takto oděné slečny dovolí třeba víc, než když by byla celá zahalená. Ve výsledku je třeba ten pokec dejme tomu pikantnější, ale pořád nikde není psáno, že k něčemu musí dojít.
Každopádně svou roli ve zdůvodňování smyslu "kávového dýchánku" může hrát určitě i věk. Kolem dvacítky chce člověk ještě blbnout a bavit se. Kolem třicítky už by se třeba rád usadil. Samozřejmě to neplatí vždy, někdo blbne třeba dokud mu tělo dovolí. Neboli lidově řečeno "dokud mu stojí sám a nemusí ho nikdo držet"
Můj odhad je, že jednomu až dvoum z deseti chlapů se jedná o ten první případ, tj. popovídat si ! Můžou být třeba po rozchodu (nechtějí si nic začínat) a cítit se sami. Nebo jim to ve vztahu skřípe a chtějí se jen odreagovat, ale zároveň to třeba nekazit nějakou bokovkou. Anebo to tak "nežerou", jdou zkrátka jen na kafe a ono se uvidí...
Podobných příkladů by se dalo najít víc, ale dost bylo filozofování.
Prostě každej sám ví nejlíp co dělá a kdyby všichni raději řekli rovnou o co jde, byl by život jednodušší.
Ale chlapi by si pak nevrzli...:-)
Vložil: srolovanej_koberec ¤