Pravda a lež

25.Květen 2008
Pravda a lež.... Vždy s tim je problem. Protože měl bych řikat pravdu, ale občas radší lhat. Lhat kvůli tomu, že ten člověk i přestože ví pravdu, stejně chce slyšet lež, a kvůli tomu, že někdy prostě nedkoažeš říct pravdu. A lžeš... Poslední dobou začínam horzně moc lhat. Lžu skoro pořad. Jako jo, má to svůj smysl, ale stojí to za to? Vědět, že lžu, že i tim blizkým lidem lžu, všem v okoli. Snažit se usmířit s tim, že prej "takhle to má být", anebo  "už to nejde změnit". Jo, je v tom i pravda, ale kolik?
Hlavně že lžu nejenom někomu, už se snažim lhat i sobě. Jenže já taky vím pravdu. Takže to moc nejde :( No nic zkusím si to nalhavat i dal, třeba si na to za nějakou dobu zvyknu a budu se k tomu chovat tak, že "no jinak to prostě nejde". Hm...na hovno no.... jenže s tim nic nenadělam.
 
Autor: voofy v 01:47, |

Komentáře (1):

hezky řečeno, všichni lžou cizím lidem, blízkým lidem, dokonce i sami sobě. Svět i lidé chtějí být klamání, pravdu jen tak nepříjmou, protože se většinou dotýká i jich ... Hm a lhát sám sobě? Víš na to už člověk musí být hodně smutný aby to dělal, a věř že každý to občas udělá, ale příjde chvíle kdy si lhát přestane a podívá se té pravdě do očí ač by byla jakákoliv a překročí svůj "lživý" stín a zase na chvíli jde dál. Šťastnou cestu, bez dlouhých stínů.