27.Březen 2023, napsal Azazel-Andel v 21:23
Topinky, topinky a topinky


Mnozí z nás milují topinky. A samozřejmě existuje mnoho rozličných mňamek, co na ten opečený chléb nakydlat. Také existují různé způsoby přípravy samotné topinky, můžeme ji dělat na oleji (což Já už dost nepreferuji, páč mi to dělá nějak blbě pak na žaludek), anebo připravit topinku tzv. na sucho (tady nejlépe na nějaké přídavné plotýnce, topinkovač, aspoň za mě, prostě není ono - a samozřejmě kdo chce, tak ten olej tam lze dodat následně, když nechcete mít topinku úplně suchou /to vše záleží na vaší chuti a preferencích/)


Nu.. a teď přejděme k těm mňamkám, které na ten chleba (ať už jsme si připravili topinku jakkoliv) nakydlíme. A když jsem známý pekelník, tak začneme samozřejmě ďábelsky :D




Ďábelské topinky
Ingredience: 4 krajíce chleba; 200 g vepřové kýty; 4 stroužky česneku; 2 zelené papriky; 2 lžičky rajského protlaku; 4 cherry rajčata; 2 feferonky; 2 cibule; 200 g sýra eidam; olej; sůl; pepř


Postup:
Chléb nakrájíme na půlky krajíčků, osolíme a osmažíme na oleji topinky, které potřeme česnekem.


Na oleji zprudka opečeme na nudličky nakrájené osolené a opepřené maso, vyjmeme jej, do výpeku dáme na plátky nakrájenou cibuli, papriku, protlak, feferonky, zbylý česnek, rajčata a krátce zarestujeme. Do směsi vrátíme maso a tři minuty podusíme.


Na každou topinku dáme masovou směs, posypeme bohatě strouhaným sýrem cca 8 minut zapékáme na 250 °C pod grilem nebo v troubě dokud sýr nebude mít krustu.




Topinky s ďábelskými vejci
Ingredience: 1 menší cibule; 2 stroužky česneku; rajčatový protlak; čerstvá pálivá paprička (nebo sušená); pažitka; olej; 4 vejce; sůl; pepř; strouhaný sýr na posypání; starší chléb (na topinky)


Postup:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou (nebo rozdrcenou sušenou) papričku, cibuli a česnek, vmícháme protlak a chvíli společně podusíme. Odstavíme.


Na jiné pánvi uděláme klasická míchaná, ne moc tuhá, vejce a přihodíme je do pánve s kečupovou směsí a společně chvíli mícháme na plameni.


Po odstavení vmícháme větší množství čerstvé pažitky. Touto míšeninou natíráme nasucho opečené plátky chleba a sypeme sýrem.


(Poznámka: Nepodlehněte touze usnadnit si práci a ušetřit jednu pánvičku. Není dobré vmíchat syrová vejce rovnou do protlakové směsi. Věřte, není to pak ono.)





Čertovská topinka
Ingredience: Chléb; kuřecí prsíčka; cibule; olej; curry koření; grilovací koření; čertovská omáčka; sýr na strouhání; česnek


Postup:
Cibuli pokrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět. Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kostičky a promícháme se solí, curry kořením a grilovacím kořením. Maso přidáme k cibuli a opečeme dozlatova. Nakonec přidáme čertovskou omáčku a prohřejeme.


Topinky potřeme rozkrojeným stroužkem česneku. Masovou směs naložíme na krajíce chleba a bohatě posypeme strouhaným sýrem.


(TIP: Topinky můžeme dát nakonec zapéct, sýr se krásně zatáhne /a nepadá :D/)


Další skvělé topinky už jen názvem a odkazově. Můžete se na obrázky a způsoby přípravy podívat z odkazů, všechny recepty najdete též na Receptech a vaření na AzaNovinách v sekci Ostatní


Šumavská topinka


Plzeňská topinka


Brněnská topinka


Mexické topinky s masem

Dobrou chuť!
Přeje pekelník Aza