07.Duben 2022, napsal Azazel-Andel v 05:04
Portálům kdysi velké trojky Lidé - XChat - Líbímseti nelze upřít jejich legendárnost. V dnešním světě už patří ale jasně do pravěku. Lidéčko již v současnosti ani neexistuje, další zastaralé retro chaty již jen přežívají. Na XChat chodí už jen sexouši, ouchyláci, nadrženci etc., kteří tvoří mnohdy více jak 90% návštěvnosti, a pár zoufalců a exotů do tzv. slušných místností. Líbímseti je na tom ještě mnohem a mnohem hůře, až se jeden diví, že tento rozpadající se a nespravovaný portál, který je už téměř bez uživatelů, ještě existuje. Chatujme, u kterého si jeho provozovatel Lukáš Ryšán bere své uživatele jako rukojmí pro svůj "žlutomodrý svět", ani nikdo  pořádně nezná a nikdy neznal. A vzhledem k tomu, že to tam ve většině okupují jen pánbíčkáři asi ani nikdo znát nechce. Natož nějakou skoro prázdnou starou herku SuperPokec.


Na lokální úrovni tak dochází k obměně, v koloběhu života to staré neživotaschopné hyne, aby se narodilo mladé nové moderní a perspektivní. Nové české lokální miminko se jmenuje Notesoo. Zakládá si na tom, že je to svobodná síť, dále na respektu a slušnosti. Zastaralé retro chaty jsou již naprosto bez budoucnosti, prostě "no future", jen dosluhují a otázka už ani nezní jestli pojdou, ale kdy? Miminko Notesoo sice trpí novorozeneckými problémy, ale je stále ve vývinu a zdokonaluje se a roste. Mimochodem za první měsíc značně přibylo na váze, registrovalo se tam už více jak 6 a půl tisíc bytostí.


Někteří z nás na dnes zastaralých retro chatech prožili kus virtuálního života. Vzpomínejme na tyto mrtvoly nebo skoromrtvoly v dobrém a pojďme dál. Žijme v současnosti a hleďme do budoucnosti. Součsnost a budoucnost v lokálním českém prostoru je Notesoo, retro chaty nechme už pravěku a vzpomínkám.


Anděl Azazel
 
Komentáře (1):


V 07.04.2022 05:53:28, GVKB

Globální krize nemá jednoduché řešení. Je to krize pokryteckého myšlení. Globální systém má šanci se uzdravit jedině tehdy, pokud se od základů změní. Naše politika a ekonomika má už mnoho století let obrovské problémy, je zde mnoho století krize. Co ji způsobilo?

Politici a ekonomové tvrdí, že je moderní konzumní společnost dokonalá, všechny zákony a normy jsou účinné a účelné. Krize je podle nich způsobená tím, že chybějí státu a podnikům peníze na investice. Jakmile budou peníze pro stát a podniky, bude zase dobře. Nebude. Nedostatek peněz totiž není příčinou globální krize, nýbrž následkem toho, jak se všemocné elity chovají.

V honbě za výhodami a popularitou jsme stvořili pro lidi očistec! Tisknutí nekrytých peněz nikomu na světě nepomohou, jenom spustí velikou inflaci. Pokud se nezmění způsob politiky a ekonomiky, nemá globální krize řešení. Teď na nás dolehla díky dlouhé pandemii a válce na Ukrajině veliká globální krize.

Nejprve selhalo náboženství, potom selhala politika, dneska selhala ekonomika, zítra selže psychika a svět se promění v globální psychiatrickou nemocnici! Je to celé jako když fotografuji a selže u fotoaparátu automatika která je chybě výrobcem naprogramovaná, a tak vznikne zmetek.