23.Červen 2021, napsal Azazel-Andel v 09:34
Je to tak, podcastový boom je zcela jasně viditelný, taky samozřejmě slyšitelný, nu a techoligicé společnosti se též předhánějí v tom, jak zakomponovat do svých sítí službu audio chatu. Vše se začalo hýbat rychlým tempem, u těch audio chatů, když vystřelil k výšinám Clubhouse a vzbudil u lidí enormní zájem. Takže Twitter si pořídil své Prostory, tedy Spaces, dokonce služba pro streamování hudby, či podcastů, Spotify má své Zelené místnosti, tedy Greenroom. I na Discordu najdete Hlasové kanály, a takto bych mohl pokračovat, zkraťme to, hlasový chat prostě frčí. A co je na tom nejlepší, že se na nich dají vytvářet právě podcasty, a někteří podcasteři tohoto využívají.

Já jsem na Xglosách vyplodil takovou trilogii, ač jak tam sám uvádím, tak to nebyl původní záměr. Ale tak nějak se to vyvinulo, že jsem informoval o probíhající anketě Podcast roku, posléze jsem přinesl výsledky této ankety, a dovršil jsem to třetím článkem, kde jsem mimo jiné ukázal žebříčky poslechovosti ze Spotify a Apple podcast, a k tomu žebříček z webu dlouhodobého propagátora podcastů Dana Tržila České podcasty.



Já sám jsem spustil již na konci roku 2019 podcast s názvem Xkozloviny. Jedná se pořád o jakýsi ryze amatérský podcast, který má své publikační akční etapy a přestávky. Na konci července roku 2020 se do Xkozlovin vnořil další podcast s názvem Archa X. Jmenuje se tedy úplně stejně jako projek společného blogu Archivářky a Azazela. Xkozloviny, budu používat tento oficiální a zastřešující název, jsou stále, řekl bych ve zkušebním módu. Pravda, už tedy asi rok a půl. Ale všechno má svůj čas, a jak už jsem někde říkal, Azačas je zcela samostatnou fyzikální veličinou.

Podcasty a audio chaty tedy fičí závratnou rychlostí. Nu, koneckonců "Na začátku bylo slovo..", že.. ovšemže.


Anděl Azazel
 
Komentáře (0):