06.Květen 2010
Je mi 24let a volit jsem ještě nikdy nebyl. Jen jsem vždycky nadával na to co se děje, ale vlastně jsem neudělal nic proto aby se situace změnila. Jen jsem vždy kroutil hlavou u televize, když jsem viděl ty neuvěřitelné scény z poslanecké sněmovny a říkal si, kam až to může zajít. Ale zajde to až tam, kam to my sami zajít necháme! Toto je třeba si uvědomit.

Vzpomeňme si na projednávání zvýšení platů pro záchranné složky ČR, kdy politici zvýšení platů pro lidi, kteří zachraňují životy a majetek zamítli. Ale zároveň zvedli platy sobě. Toto je neuvěřitelný příklad arogance a drzosti našich politiků. Vzpomeňme si na radar v Brdech. Většina lidí ho nechtěla, hodně lidí chtělo referendum a co udělali naši drazí politici? Samozřejmě referendum nechtěli, protože věděli, že bychom radar smetli ze stolu. Místo toho raději dále pracovali na tom aby vše dopadlo a ještě z nás udělali pitomce z celého národa, když paní Parkanová zazpívala tu vlezdoprdelní píseň o radaru. Opravdu jsem se styděl za naše politiky čeho všeho jsou schopní. Stavíme předražené dálnice, máme nejdražší volání v Evropě a nikdo to neřeší. Proč by to někdo z našich zlobovaných a svou pozicí si jistých politiků řešil, vždyť v dalších volbách zas zůstanou u moci, tak proč.

Myslím že mladých lidi nechodí volit hodně, stejně jako jsem nechodil já a to z toho důvodu, že nevěří, že jiná politická strana něco změní. Často slýchám názory, že je jedno koho zvolí, že jsou všichni svině apod. Měl jsem stejný názor. Ale zkusme to brát jinak. Zkusme se na to podívat tak, že nám nejde o to vybrat stranu, která napraví všechny chyby. Taková strana není. Podívejme se na to tak, že je třeba otřást našimi politiky. Je třeba sebrat jim tu dech beroucí víru, že příští volby budou jen soupeřit ODS a ČSSD a KSČM. říci jim dost! Nám už je z těch vašich výpadů proti sobě a obviňovaní konkurenční strany zle. Z vašich předvolebních kampaní si dělají legraci a vy z nás děláte uplné idioty - myslíte si, že před volbami budeme něčemu z těch vašich bilboardů věřit? Uráží mě, když si někdo myslí, že si přečtu někde na ulici, že zruší poplatky u lékaře a myslí si, že mu za to dám svůj hlas, přestože tato strana byla u vlády už nejedno volební období. Opravdu chceme být za pitomce a budeme volit jen mezi velkými stranami?

Pojďmě to změnit! Nevolme velké strany, nechme hlupáky, kterým nevadí, že dopadneme za pár let jako Řecko ať si volí koho chtějí. Ale my volme malé strany, ukažme politikům, že je vyměníme, pokud se nebudou starat o to, aby náš stát fungoval tak jak má a ne o prosazování svých stranických zájmů!

Berme volby jako prostředek k tomu, že politikům ukážeme, že když budeme chtít, za další 4roky už tu nebudou a uvidíte jak si budou dávat pozor co dělají. Kde jsou, tam jsou jen díky nám, ale být tam nemusejí!

PROTO POJĎME K VOLBÁM A VEZMĚME S SEBOU VŠECHNY, KTEŘÍ JSOU ROZHODNUTI NEJÍT K VOLBÁM A SEBERME VELKÝM STRANÁM ALESPOŇ POLOVINU KŘESEL. AŤ VIDÍ, ŽE VŠE MÁME V RUKOU MY!
vložil: DeNNI85 ¤