13.Červenec 2007,14:24
 Poslední dobou se začaly hodně rozrůstat různý internetový encyklopedie (některý jsou teda docela o hovnu, ale proč ne).
Je to fajn protože by už mělo IQ nějakým lidem konečně stoupnout, zdrojů je dost, ale smůla je že lidi taky pohlcuje lenost, takže je to tak nějak zbytečný. Neříkám že nejsem línej, ale dneska jsem až do půl třetí ráno čuměl do těch encyklopedií a prostě o nich musím napsat.



   Nejznámější je hlavně wikipedia . Je tam absolutně všechno, nevim teda kolik toho je v té české, protože tu moc nepoužívám, ale je fajn když hned víte o co jde.
   Druhá míň známá je uncyclopedia .Ta je pravej opak wikipedie, je plná lží, nesmyslů a docela vtipných poznámek. Stačí se kouknout. V české toho zatím moc není... škoda. Každopádně se zasmějete až budete číct třeba o České republuice.
   Pak jsou tady ecyklopedie o absolutních blbostech, např o jedné škole, která píše zase nesmysly o jednom gymnáziu... Nebo WoWwiki (World of Warcraft), ve které je úplně všechno o té hře...
   Ale nejvíc mě zaujala Wookiepedia, která je o kompletní galxii a historii Star Wars. Najdete tam všechno, např. jak ve skutečnosti umřel Darth Maul (zabil ho Darth Vader, když spolu bojovali světelnými meči, Vader se otočil a probodl svoje "robo-tělo" a s ním i Maulovo, které bylo mimochodem z poloviny taky robotické, ale Vader se z toho dostal)...



   No já sám jsem se divil co všechno ještě vlastně nevim :D
 
 
vložil: Dendy91
Permalink ¤


2 Komentáře:


  • 05.07.2023 13:54:35, MaryFeete

    <a href="https://zithromax.charity/">azithromycin 100mg price</a>

  • 31.03.2009 19:25:11, Katka

    urcite zajimavy..rada mam informace hned po ruce kdyz zrovna necemu nerozumim..ale vetsinou takhle lehko ziskany info hned zapomenu. nejlip te nauci zivot sam:) bouzel nejlip kdyz si das poradne na hubu, protoze to si pak das sakra bacha aby se to nestalo znova a vetsinou si to pamatujes hodne dlouho..ale urcite je wikipedia super zalezitost:)