18.Červen 2008, napsal Dorlag v 13:45
Metalový průmysl na nás teď chrlí jeden velký koncert za druhým a dalším na řadě bylo vystoupení reunionovaných Judas Priest. Tihle borci vydali další řadové album Nostradamus a tak uspořádali celosvětovou tour. V České republice mají dvě zastávky a tou první je ostravská ČEZ Aréna.

Dlouho utajovanou předkapelou se nakonec stala ostravská legenda heavy metalu Citron. Pro někoho možná nemilé, ale pro mě milé překvapení. Podle jejich vlastních slov byli rádi, že mohli předskakovat Judasům, protože je mají rádi a sami na nich vyrůstali. Svou půlhodinku odstartovali Radegastem a od začátku bylo znát, že jsou tady doma. Následoval Hon na Bluda, Zahradní slavnost, Ocelové město, RockRockRock, Už couvám a pár dalších songů, navnaďujících arénu na věci, které měly teprve přijít. Skoro jsem si chytl trsátko, ale místo do ruky mně trefilo do čela a pak jsem ho už bohužel nenašel.

V pauze stojící dav pěkně zhoustl a všichni netrpělivě očekávali s čím se Judasové vytáhnou. Já se nejvíc staral o to, co se skrývá za velkou oponou zakrývající kulisy. Podium se skládalo z patrového stupínku, na kterém své umění předváděl bubeník Scot Travis. Předvedl perfektní výkon, maximální nasazení a několikrát vyhodil paličku do vzduchu, aby za velkého potlesku hrál dál. Rob Halford přijel na podium vytáhem z útrob arény ve stříbrném pláští a hůlkou se znakem Judas Priest. Jelikož se mi jejich nové album moc nelíbí, jsem rád, že z něj zazněly jen dva songy a to hned v úvodu Prophecy a o chvíli později Death. Znalci starých dobrých fláků si přišly na své. Na řadu přišly songy jako Metal Gods, Breaking the Law, Angel, Electric Eye a  při Hell bent for Leather vyjel Rob z útrob podia na motorce. Při Painkilleru bubeník opět prokázal své kvality a navnazoval fans začátkem skladby. Tenhle koncert byl jedním z těch perfektně zvládnutých, se skvělou show a na jejich hodinové vystoupení se bude ještě hodně dlouho vzpomínat.
 
Komentáře (1):


V 09.07.2008 19:24:01, David

Pořádný koncert!!!
Byl sem tam a celkem drsný chopper :-)
Travis je opravdu výborný to jeho solo bylo excelentní!!!