08.Květen 2008, napsal Dorlag v 13:35
I když jsem si nechal ujít majáles na Slezskoostravském hradu, majáles VŠB si nenechám ujít nikdy. I když tento rok byl trošku slabší program, celé to někam dál posunulo naprosto luxusní počasí.

Ráno jsem neměl nic moc co dělat, a tak jsem se šel podívat na přípravu tédle akcičky. Hlavní i vedlejší stage už byly kompletní a kolem se motalo pár dalších zvědavců. Už v dopoledních hodinách vystoupila ostravská partička Klipr, která dle vlastních slov vylezla z garáže, aby si mohla zachránet před pořádným publikem. Hráli mix rocku, jazzu a funky a byla to taková kapelka na ranní rantání. Šel jsem omrknout i vedlejší stage a tam se rýsovali nějaké drumíky, či co. Další věc, která mně zaujala hned ráno, byla fakt docela početná ochranka, nevím jestli to tak bylo každý rok a nebo to bylo schválně.

Upe vybitý jsem se stavil ještě domů na oběd a pak zase rychle zpátky s (b)rumíkovou svačinkou v batohu. Cestou jsem pobral nějaké pivka, aby nebyla po cestě žízeň a mohlo se vyrazit. S kámošem jsem hodně dlouho a hodně marně hledal nějaký fajný plácek k válení, ale všude už se válel někdo jiný. Hodně velká návětěvnost znemožnila lopání poblíž hlavního podia a tak jsem se zašili někde v lese a z dálky poslouchali Team rev. a po nich Buty. Od těchto kapel si toho moc nepamatuju, pač jsem se spíš věnoval tlachání a lopingu. Tak nějak na půl ucha jsem zaslech Františka Dobrotu, Krtka, Trumpetu a Koně.

Mezitím se všechno vypilo a tak jsem se šel v houpavém tempu porantat po okolí a našmatral jsem pár známých šmejdů a připojil se. Najednou byla tma a na podiu se objevil Jaroslav Uhlíř se svým bandem a všichni vysokoškolští studenti se změnili na bandu šmejdů ze školky a společně si zazpívali pár oldskůlových pecek.

Po něm se ale na podiu objevili Rammstein member's club a celá scéna se změnila ve smrt, nenávist a temnotu. Podium osvětlila červená světla a na stage dorazili borci z tédle bandy v ramštajňáckých kostýmech, předvedli podobné vystoupení jako minulý rok s trochou pyrotechnických efektů, zahráli nové i staré pecky jako Feur frei, Sehensusht a pak už nevím, pač jsem byl solidně soslý.

Po nich nastoupila hlavní vězda tohodle večera, slovenská kapela Horkýže slíže a ty jsem vydržel poslouchat asi jen 3 songy, pač už jsem byl fakt dead a byla mi zima :-) takže sorráč lidi :-D
 
Komentáře (1):


V 09.05.2008 18:25:00, mary.1

Horkýže FOREVER!Upo parádiška to počasí a šecko vlastně:))