03.Prosinec 2008, napsal Dorlag v 16:32
Dlouho jsem nevěděl, jestli se na koncert téhle legendy vůbec dostanu. Naštěstí jsem dostal dovolenou a tak výletu do Brna už nic nebránilo. Lístek jsem si kupoval víkend před akcí a vypadalo to, že jich ještě dost zbylo. Rádio Hey zase pořádala soutěž o předkapelu, kterou z několika finalistů vyhrála opavská kapela Helpness. Moc nemusím tyhle soutěže, protože bych byl radši, kdyby sebou takové hvězdy vozily své vlastní zajímavé hosty, než to, co můžeme vidět na ostravsku každý druhý víkend.

Na poslední chvíli jsem se dověděl, že místo vlaku pojedeme aute, a tak jsem ani nekutil žádné zahřívací láhve. Jen pár piv na cestu, ať to rychle ubíhá. Cestou několikrát hrozila exploze močových měchýřů, ale naštěstí jsme to všichni přežili ve zdraví. Kolem Ronda se pomalu začínaly tvořit fronty a tak jsme zaujali strategickou pozici a rychle se dostali dovnitř. Prohlídli jsme si nabízené trička, ale bohužel prodávali snad jen dětské velikosti.

Byl nejvyšší čas začít se tlačit dopředu, abychom něco viděli a tak jsme se protlačili skoro až dopředu. Jako první se představili Helpness. Mix trashe a hardcore s hodně zajímavým zvukem. Kapela byla hodně v pohodě a celý koncert si užili. Vypadalo to, že sebou přivezli i hodně svých fans, takže atmosféra stála za to. Na závěr nezapomněli poděkovat fanouškům, za to. že je na tento koncert dostali a už nechali pódium pro hlavní hvězdu večera.

Lidi se zašli tlačit dopředu, každý chtěl být co nejblíže, aby o nic nepřišel. Rondo vypadalo, že se stačilo celé zaplnit. Technici začli na nosník připevňovat oponu s nápisem Alice Cooper a mezitím jsme mohli z repráků poslouchat Alice, asi poprvé, co jsem si všiml, že pouštějí kapelu, která bude hrát. Psychická příprava, nebo co. Za chvíli se setmělo a za oponou se objevily dvě postavy v plášti s kloboukem a hůlkou a z ničeho nic jedna druhou zabila. Spadla opona a za  velkého křiku se objevil Alice, držíc mrtvolu svého dvojníka. Hned jsme si všimli, že za bicíma není nikdo jiný než Eric Singer. Prvním songem byl It´s hot tonight, pak No more Mr. Nice Guy a Under My Wheels. Na pódiu se střídali nejrůznější zombíci a mrtvolky, taky chudák dítě v kočárku, kterého Alice bez milosti ubodal a hned na to umlátil jeho matku k smrti. Další songy, které si vybavím jsou Steven, Welcome to my Nightmare. Million Dolar Baby, Only Woman Bleeding a před Schools Out museli toho vraždícího magora strčit do svěrací kazajky a stylově oběsit. Nemůžu ani zapomenout na perfektní Ericovo solo, při kterém ho na bicích doprovodil a kytarák s basákem. Pomale se tohle skvělé koncertní divadlo blížilo ke konci jako přídavek nemohl chybět Poison. Perfektní show, kterou bych rád viděl, ještě několikrát, a snad se to splní, protože než Alice odešel, řekl, že se brzy uvidíme.
 
Komentáře (2):


V 16.12.2008 10:50:55, pittris

podgor na to jak si vypadal máš docela pamatováka

V 05.12.2008 20:05:29, mansonak

byl jsem v kotli a bylo to super!!! NEJ♥