24.Listopad 2007, napsal Dorlag v 13:04
Už dlouho jsem potkával po sloupech a zastávkách nalepené plakáty avizující tudle akci. Jediným problémem byl den konání a to čtvrtek. Pochyboval jsem, že dojde kvantec lidí, protože ti kteří vyrostli na citronu jsou dneska už trošku starší a většinou i pracující. Z plakátu jsem se dověděl luxusní info a taky malou poznámku o harley davidson show.

Vstupenku jsem si kupoval pár dní předem, ale naštěstí jich ještě pár zbylo. Ve čtvrtek jsem to luxusně odseděl v práci a po šichtě jsem to vzal na nějaké lahváče ať nemám po cestě žízeň. Cestou do arény jsem potkával típki v ryflích a křivácích a bylo ji fakt hafo, takže pochyby o čtvrtečních návštěvnostech mně rychle přešli. Aréna se pomalu ale jistě začínala plnit a já dal ještě pár piv, aby se to trošku hýbalo. Kvanta piv a kvanta lidí a mohlo se začít hrát

Jako předkapela vystoupili ostravští aFurt a myslím, že si Citron nemohli vybrat lepší předkapelu než tuto. Stylově podobná hudba a luxusní show. Střídali songy od pomalých k rychlým jak se jim chtělo a s lidma to začlo parádně hýbat. Dlouho jsem neviděl jak staří borci zvedali prdele od stolů a každým songem se přibližovali k pódiu. Podle mně hráli tak jako ještě nikdy. Luxusní stejné pohyby s kytarama. Vypadá to mnohem líp, když má koncert i nějakou choreografii. Nakonec se lidi nahrnuli až k podiu a staří borci po x letech začli zahazovat gumičky a třepali maňu. aFurti už měli dávno skončit, ale dav je nechtěl pustit z podia. A při posledním songu zhasli světla a típci naběhli s hornickýma helmama a začal song Ostrava. Lususní záležitost odměněná řevem, potleskem a hláškami aFurt nafurt! Nevím jak Citroni, ale afurtům se z podia vůbec nechtělo a fans chtěli další a další songy, pár jich ještě přidali a půlka večera byla za náma.

Chvíli pauza na nějaké doladění, dolopání a pokecy a na podium se objevila rocková legenda Citron, hrající v původní sestavě zhruba asi po hafo moc letech. Standa. zpěvák, mi vzhledem vyschlé švestky připoměl Micka Jaggera. Koncert zahájil průjezd harleye klubem mezi fanouškama a začlo se hrát. Borci začli hrát od nejstarších songů po nejnovějších a tak se míchaly věky skákajících lidí. Když zapátrám v nasosané hlavě, tak si vzpomenu na songy Už couvám, Nechoď dál, Půlnoční, Revizor, Už zase mi scházíš, Odvrácená tvář, při tomdle songu si Standa vybíral lidi a ukazoval čí odvrácenou tvář chce vidět. Samozřejmě nesměl chybět song Rock,rock,rock a típek vyzval fans, aby zpívali s nim, jasně že zpívali tydle songy zná přece každý a jako poslední song zaznělo Ocelové srdce a to už třepal kefu snad každý. V mezičase před posledním přídavkem vyzval Standa aFurt, aby přišla na podium a pokřtili jim jejich cd afurt je třeba. Pak už jen přidali cover songu od Judas Priest, já dal poslední pivo a cestou domů si vymýšlel, co řeknu šéfovi, proč jsem tak najebaný v práci.
 
Komentáře (2):


V 10.01.2008 16:37:18, Honza

Dost dobrý článek,nezbývá než souhlasit. Obě kapely zahrály naprosto skvěle.

V 25.11.2007 11:14:02, Metloš

Jo jo muselo to být zajímavé? škoda že to mám do Ostravy z ruky ale CITRON bych vidět ještě chtěl...no a ten čtvrtek to je pro přespolní fakt děs.To příšti pátek v Prostoru v Ostravě křtí SALAMANDRA cd a další peckou po ni má být FIREZONE to je už lepší čas na pařbu.