09.Září 2007, napsal Dorlag v 14:10
Myslím, že todle byl 3. ročník tohohle hornického fesťáku. Krom programu pro děcka a kolotočů z kterých bych se poblil, pozvali pár kapel z těch zajimavých Anna K., rocknroll band Marcela Woodmena a parádní The Sweet z Anglie. Entry nějakých ubohých 50,- plné bágly vína, drahé piva a několik tisíc lidí.

Do Havířova jsme dojeli vlakem v počtu 8 lidí asi tak v 17 hodin a šli jsme přepadnout místní Tesco. I tady měli super Sladké děvče, akorát se žlutým víčkem. Papli jsme pár litrů a šli čekat na Tesco bus, který je free a navíc jezdí kolem slavností. Jeden bus jsme minuli stylem, že jsme nenastoupili, bo jsem hlupý a myslel jsem, že jede někam jinam a tak jsme půl hoďky počkali na další, pořešili nějaké piva a lopli nějaké víno.

Když jsme dorazili do areálu, moc lidí tam ještě nebylo, dalo se volně rantat a nevrazit přitom do návštěvníků. Na podiu byli nějací matláci, už nevím co to bylo. Protože nejsme hlupí prošli jsme kontrolou batohů u sekuriťáků aniž by nám zabavili nějaké chlasty. Hodili jsme kemp za pivním stanem a lopli první nelegální litry vína a akorát začla Anna K. první věc, která mně zajímala.

Jeden típek říkal, že je strašně malá a tak jsme se nacpali do předu, i když to žádný problém nebyl, protože těch lidí tam ještě tak moc nebylo. Jako že Anna byla malá fest, ale její basák byl ještě větší pidimužík s basou. Ta basa mi přišla větší než on. Ale v hudbě na výšce moc nezáleží, takže je to v poho a lidí parádně nakopli. Pamatuju si songy jako Večernice a pak ještě hafo nějakých starých, které byly taky hodně dobré a já jsem řval, že ji chci domů a otočil se na mně borec, že ne, že tu miluje on a že si ji veme.

Pak nastoupil Dejdar s nějakým svojim playback kulem a hned po něm Rocknroll band Marcela Woodmena s covery nejrůznějších songů, už jsem byl nasekaný fest a lidí taky a už byla tma a to fajně umocňuje a ty světla k tomu na tom jsem lítal dobře. Hodil jsem zevl do pivního stanu do kelímka nalil víno, ale fakt jsem nebyl jediný, kdo tam lopal červené pivo. Vedle mně spal nějaký borec a před ním stála flaška medoviny, prázdná. Borec byl asi gurmán. Každopádně si pamatuju songy od Jamese Browna a ještě cosik. Já nevím já jsem dělal pičoviny ve stanu.

Pak na chvilec přestalo pršet a uvaděč uvedl legenu bristké glam rockové scény The Sweet. Borci si moc podobní nebyli z fotek co jsem našel na netu. pač ty fotky byly tak z r. 1970 a ted je to o 30 let více. Borci kapke sešedli a přibrali. Ale na jejich výkonu to fakt nedalo nic znát, suveréně prišli na podium a spustili bomby co hráli za 30 let jejich kariéry. Hráli asi tak hoďku a půl a dokonce si dal i bubeník solíčko. Ze začátku jejich koncertu pršelo, já byl někde v 3. řadě, ale přede mnou si nějací zmrdi sprosťe rozdělali deštníky. Voe přišlo mi to jak kdyby nikdy nebyli na rockovém koncertě, protože když už někam jdu a vím, že bude pršet a nechci nikoho nasrat, tak si vemu kapuci, neprší na mně a neobtěžuju ostatní lidi. Poslední kapka byla když mi cyp přede mnou málem vypíchl oko, naštěstí na něj zapůsobila hlaška: kurva dej ten deštník dolů, nebo ti ho narvu do prdele. Toho se chytli baníkovci vedle mně a zpustili skandování hlášky deštníky dolů ale moc úspěšní nebyli. Naštěstí pršet přestalo a zmrdi dali deštníky dolů a tak všichni fajně viděli. Nemůžu vám řict, co hráli za songy, pač jich moc neznám, ale 100% zaznělo Action, super Fox on the run a bomboom blitz nebo tak nějak. Jako že atmosféra na tomdle koncertě byla super a mám pár fotek, které nahodím až mi někdo vychytá můj telefon, pač se s mým kompem nějak hádá a nechápu to. Po koncertě jsme sedli do hospy a 3 hodky čekali na vlak. no ve vlaku jsme byli nasekaní jak cyp. tak na příštím ročníku blázni, stojí to za to.

fotky na www.xichty.cz
 
Komentáře (0):