07.Červen 2007, napsal Dorlag v 09:34
6. 6. 2007, tak takhle vypadá datum, kdy se konala tadle šílená akce. Iron Maiden se vrátili do Ostravy po 14ti letech a zahráli jediný open air koncert v Evrope.

Jako první predkapela si zahrála Gate Crasher, která vyhrála soutež na rádiu Hey. Poslouchal jsem to pred stadionem a lopal s borcema vínko a pozoroval pricházející lidi. Vetšina se jich taky sekalo venku a chlastalo a pár jedincu se snažilo na poslední chvíli prodat vstupenku. Jaký si borec se lístek snažil prodak za kilo, ale už všeci meli, tak ho dal kámošovi jen tak free.

Po nich nastoupila Lauren Harris, dcera basáka z IM. Porád jsem ješte chlastal venku, protože porád bylo co. Pár hodne jetých se válelo všude po zemi a fakt by mne zajímalo, jestli z toho koncertu neco meli. Kazdopádne Lauren skoncila a tak jsme se vseci vydali na stadion.

Nikdo mne neprohledával, a tak jsem mohl vzít foták a udelat nejaká fota. Bohuzel nevzal. Ale stadion byl uz uplne zaplneny a tak jsme se prodrali vic dopredu, aby jsme neco videli, ale stejne jsem koncert sledoval spis z velke obrazovky. Najednou zhasli svetla a na podiu se objevili IM. Zacal jekot lidí a IM odpálili první pecku z nového alba Differnt World. Prislo mi, ale ze lidi moc songy z noveho alba neznali, a tak spis jen stáli a poslouchali, co se to kolem deje. Dalsi byla taky nejaká nová vec a pak to parádne nakopl Wrahtchild a Run to the Hills. Konecne to odstartovalo nejaky maras na plose a i lidi kolem mne zacli zpívat. Pak ale prišli zase veci z nového alba a koncert dostával takové lenivé tempo z kterého nás probudilo nejaká známa pecka jako parádní Fear of the dark, jedna z veci které jsem chtel slyšet. Lidi ruce nahora a vychutnávali si atmosféru. Po nich nekdy prišla Number of the Beast a pak se na podiu objevil tank a vystoupil kosták Eddie. Pak hráli songy jako Iron Maiden, Child of the Damned, Hollowed be the Name a kdo ví co jeste, ale podle mne zbytecne protáhnované spolecnými vyhrávkami na kytary a tak to obcas ztrácelo tempo. Musím pochválit uzásny výkon Bruce Dickinsona, který zpíval tak jak to znám z cd a bylo to parádní a taky nesmím zapomenout na prohazování kytarou Janicka Gerse, které bylo parádní. A pak nekdy v nejakém case zhasly svetla, rozsvítily se a byl konec.Mohli jsme se hezky tlacit smerem k turniketum. Nepochopil jsem proc pro 30 000 lidí otevreli jen bránu a turnikety, ale jako mlýnek na maso to fungovalo skvele. Všeci posedali ruzne do hospod. Bohuzel jsme se nedockali zádných pyrotechnických efektu, kterých se na oupíku dá vyuzít fakt hodne. Musím ríct, že jsem od toho koncertu ocekával víc, ale bavil jsem se dobre, i když se mi na ploše všeci ztratili, našel jsem si parádní bandicku, která se nebála si porádne zaskákat.

video tady:
http://www.ceknito.sk/video/44674
 
Komentáře (3):


V 10.06.2007 20:29:23, Janulka478

Opravdu pěkný popis a zápis.....seš lepčí:Dpsát o koncertech jde na odbyt zvlášt´takových....

V 09.06.2007 19:24:00, Statistik

Chacha, na ten vas allmetal chodi mene ctenaru, nez sem:-)) To by melo byt mozna obracene..

V 09.06.2007 14:06:52, Summoning

Hezká recenze.

Byli bysme rádi, kdyby jsi o tomto a i dalších koncertech a věcech napsal sem: http://allmetal.phorum.cz

Děkujeme.