04.Květen 2007, napsal Dorlag v 10:11
Jako každý rok porádala ostravská univerzita svuj majales, opet v podhradi Slezskoostravského hradu. Památný den 3. 5. 2007 probíhal asi takto...

Po chvíli dohadování s jedním típkem, jestli je tam entry nebo není jsme cekli klasicke vinko a mohli jsme vyrazit. Neco malo vinesa padlo uz v tramvaji a jak to v takovych dnech bývá, nebyli jsme sami. Tramvaj plna lopajících lidí, kteri se tesili, az uz konecne budou ready. Kdyz jsem dorazili na vytouzenou zastavku Vystaviste, na hrad to bylo uz jen par kroku.

Pred hradem uz rantalo hafo lidi a na podiu hrali zrovna Luca Brasi. My se zakempovali na nedaleko vzdalene louce, chlampali vinko a cekali, kdo se objevi. Objevila se jista zenstina, ktera mela urputnou chut na cokoli, co ji zamota kefu. S ni prisel mne neznamy tipos, ktery byl vic mimo nez vsichni ostatni dohromady, sedl si na zem a mluvil neco ve stylu uaaaaa, uaaaa, uaaaa a pak se nekam ztratil. Rikal jsem si, ze to tu bude jeste zajimavé.

Po chvíli lopání, zewlení a podobných kravin se na podiu objevila kapela Elecktrick Man. Bavili mne od prvniho songu, ale pak to slo docela z kopce a nevenoval jsem tomu moc velkou pozornost. Krom toho, kdy zaznely bomby jako Chci to moc do žíly, Všecko co je od B je dobré a Lubrigacní gel. Kotel byl slušný a od paloucku se na to fajne koukalo.

Mezi tim se objevil opet zacarovaný típek s klasickou hláskou uaaaa, uaaa a zacal pochcavat strom. Mohli jsme mu rict at si ho nejdriv vytahne, ale aspon byla kulturni vlozka. Chudák borec se bude divit, co to zas kutil za blázny.

Z chvilec vínko došlo a nechtelo se mi valit posledních 20,- za detské pivo, tj takové to pivo, které chutná jako voda a moc bomby nedádá. Takze vznikl nápad zkutit další vínko na Masarykáci v Delvite. No tož tak se šlo. V Delvite kapke ostuda, pac jsme se nemohli rozhodnout jaké vemem, ale pak jsme vzali nejakou dvoulitrovku za fajnych 40,-. No jako ze jeste ted je mi z toho blbe, ale to je fuk.

Cestou back jsme pred Marlejem potkali pár známých xichtu, kteri zalozili vlastni tekno stage ze zaparkované káry a valili na plné kule jakesi tekna. Ale protoze se pro mne na hrade zhruba dve hodky nic zajimavého nedelo, tak jsem si zaskakal s nima, osefoval lahvone a skakal a kutil hovadiny.

Tekno mne pak uz moc nebralo, tak jsem se sel mrknout zpet na hrad, jak se to tam rozjelo. Byla uz tma a lidi nevideli na metr pred sebe, takze jsem byl naladen na stejnou vlnu. Pak prislo takove to klasicke najdu lidi, ztratim lidi, az jsme se nasmatrali u vedlejsiho stage, kde se chystala zahrat banda s nazvem Cafe Industrial. Jakasi world music, ktera mne vubec nebrala a tak jsem se presunul k main stage, kde to rozjela Fast Food Orchestra. Skacko nemusim a tak jsem se jen tak rantal a potkaval a ztracel dalsi a dalsi lidi. Nastesti jsme zkutili srazik ve 23:00 pod mostem a mohli jit zkakat na hlavni pecku vecera - Visaci Zámek.

Lidi bylo hafo a ja s jedním chacharem jsme se prodrali az do predu a cekali, co si to pro nas pripravili. Byla to paráda. Zacli klasikcým Traktorem, ktere rozpogovalo dav, az securitaci malem neudrzeli linii. Visaci predvadeli paradni show. Ani jeden nestal chvili na miste. jeden hral na kytaru jako kdyby si drnkal o kara a dalsi behal s kytarou na hlave jako ciro a hral. Samozrejme nemohlo chybet ani umele círo jednoho z clenu. Dokonce zahráli zábavovky jako Cigára a kdo ví co jeste, pac si názvy nepamatuju, ale byl to punk jak má být. Parádní hudba, parádní show a parádní pogo. Pridali jeste nejake bomby a mohli jsme se prodirat kelimkama smerem domu.


fotky: http://www.xichty.cz/?article=1581-majales-ostravske-univerzity-2007
 
Komentáře (0):