08.Prosinec 2007, napsal Dorlag v 10:02
Konečně se tadle akce dostala i do Ostravy a konečně si i ostravské násosky mohly zaskákat. Metalhey se konalo v sestavě Witch Hammer, Six Degrees of Separation, V.A.R, Vidock a G.O.R.E.

S típkem jsme to vzali přes rum a nějaké víno a rychle jsme spěchali na Prostor, aby jsme toho prošvihli co nejmíň. Jako za mlada jsem pronesl víno dovnitř, protože se to na ex vypít nedalo. Možná dalo, ale pak by jsme vypadali ještě hůř než teď. Na Prostoru už se tlačílo pár lidí před podiem a na něm to začal rozjíždět heavy metalový Witch Hammer. Hudba perfektní, jen ten zvukař asi nechal uši doma, pač ten zvuk nic moc. I když se borci fakt snažili rozjet nějaké to peklo, všichni kolem zatím byli ještě střízliví a tak spíš poslouchali než skákali.  Z jejich setu byl cítit stroprocentí Iron Maiden a já fakt nechápu, že toho předskokana nedělali oni. Když skončili, šli jsme doklopit láhev a já si od nich nechal venku podepsat půlku plakátu. Stihl jsem půlku koncertu, tak půlka plakátu.

Akce pokračovala v rychlém tempu a na řadě byli Six Degrees of Separation. Hráli svižně a s pár bláznama už to začlo hýbat. Z jejich setu si pamatuju hodně výrazný vokál, podle kterého bych je poznal vždycky. Ale tak po několika songách se mi zdálo, že je to pořád to samé a tak mi ten jejich set přišel jako jeden velký song s pauzama. Každopádně zvukař konečně našel svoje uši.

Víno padlo a tak jsme šli zkusit piva. Na podiu se mezitim chystala kapela V.A.R. Staří blázni nastartovali první maras a tak si mladí blázni mohli konečně zaskákat. Típek, který chlastal se mnou, to okomentoval slovy, že mu to připadá jako kapela Kox. Takový pokus o trash a numetal. Ale mně to docela bavilo. Konečně tam byl taky nějaký ten kontakt s lidma. I když zpívali česky, nerozuměl jsem jim ani slovo. Moc dlouho jsem u podia nestál, pač jsem měl strašnou žízeň a chtěl jsem si vylopat hlavu.

Po nich přišla na řadu soutěž v držení tupláku. Kámoš mně vyhecoval, abych do toho šel, a tak jsem to zkusil. Ale to nebylo nic pro nasosance. Z dálky ten tuplák vypadal docela pohodově, ale když jsem s ním natáhl ruku, začínal jsem jít rychle do sraček. Vypadl jsem jako první.

Po tédle ostudě byla na řadě kapela Vidock. O nich jsem slyšel docela dost a většinou samou chválu, tak jsem to šel očíhnout. Hráli ve trojko, to pro mně byla novinka. Nebylo to vůbec špatné, rychlé tempo a hodně pohybu na podiu. Akorát ten basák vypadal jak z Kiss rev. pač mi pořád připadal jako Gene Simmons, to bude asi tím jazykem co na nás furt vyplazoval. Ale už dlouho jsem neviděl bandu, co by dokázala ve trojko takhle bavit. A taky jsem si během jejich koncertu chytl tričko, do kterého se sice nevejdu, ale aspoň jsem ušetřil jeden dárek k vánocům pro ségru.

Po nich nastoupila šílená banda G.O.R.E a tady nebyl čas na žádnou romantiku. Na tudle kapelu radím nechávat mozek doma a jít si pořádně zaskákat. Parádní grindcore rozeskákal kvantum lidí a jak jsem tak stál u zábradlí chytl jsem pár šup do ledvin. Mi to nevadí, pač je mám jak šutry. Připadal jsem si jako na koncertu Napalm Death. Chrapláni do mikrofonu střídaly parádní rytmy na kytaře a zpěvák skákal po podiu jako magor. Občas k někomu přiskočil a dal mu mikrofon do ksichtu, aby si zachraplal taky.

Parádní akce tento Metalhey, dlouho jsem se takhle nenasosal. Upřimně si moc nepmatuju, jak že jsem se to doštrachal domů, ale došel jsem. Luxusní kocovina a romantický pocit perfektně stráveného večera.
 
Komentáře (1):


V 08.12.2007 14:38:09, Béďa

Vystiženo pěkně. ;) Souhlasím.