19.Leden 2008, napsal Dorlag v 11:53
Tendle večer začal asi tak, že jsem šel na pár piv, abych se zpravil po předešlém dni. Když z ničeho nic někdo vyhecoval cestu na Prostor, že tam bude nějaký punk. Něco jsem o tom věděl z programu klubu, ale byla to taková akce, na kterou bych sám nikdy nešel.

Cestou v tramvaji nás oslovil hodně zajimavý típek, který se na nás nalepil a měl plnou tašku různých fláků masa. Někteří z víc nasosaných ho sebou nabrali a típek jel s náma na punkový koncert. Buď to byl najebaný inteligent a nebo masový vrah, každopádně bylo jasné, že až tam s ním dojdem, tak pak to bude ten pravý punk. Entry dělalo nějakých 60,- ale masový vrah jim asi moc nerozuměl a tak se snažil vykšeftovat entry za nějakou klobásku. Pořád se ještě zvučilo takže bylo dost času dát nějaké piva a mezitím se na podium dostala první kapela. Jediná kapela, která se dokázala představit a byli to Route 20 z Ostravy. Spustili na nás typický skate punk z MTV, ale to se dalo čekat, protože se punk už asi hodně změnil. Místo gladin a čír se dneska nosí kabelky a adio boty. Zatím ještě žádný kotel, jenom hromadná podívaná na mladé típky, kteří se snaží něco vytvořit. Pro mně nic zajimavého, možná kdyby mi bylo 15.

Když skončili dal jsem nějaké pivka a taky jsem si všiml, že už je vevnitr i řezník a usadil se u našeho stolu. Fakt by mě zajímalo co do nás hustil, pač si to moc nepamatuju. Další kapela, která byla na řadě jsem tipl na NSOS, ale nevím to jistě, protože se nijak nepředstavili a nikde neležel žádný program, kdy kdo bude hrát. Další adio punk, ale s 15kama to už začlo něco dělat, když už nic, tak aspoň pohupovačka se značkovou kabelkou. Z tédle kapely si pamtuju tak možná rychlost a rytmus, ale asi bych si ji doma taky nikdy nepustil.

Po krátké přestávce a hafo pivech začli nejspíš Orangecap, další adio punk a už jsem toho měl docela dost, kdybych věděl, že jdu na něco takového, tak si vemu skateboard, cestou papnu Avril Lavigne a jdu. Radši jsem si sedl na bar a pak dal fotbálek. Pak jsem se šel ze zvědavosti podívat, jak aspoň vypadají, ale našel jsem zajimavější objekt. Ne, žádnou skejtovou lolitku, ale řezníka, kterému se tadle kapela asi hodně líbila, protože se rozhodl že půjde pařit, někam položil maso a šel jim ukázat co je to punk. Na todle jsem byl asi ještě málo v lese.

Poslední kapelou tendle večer byla From our Hand a to vím jistě, protože mezi songama zpěvák žvatlal slovensky. V některých částech songů jsem zaslechl kousek skladby od Childrem of Bodom a to je tak všecko, co mně na nich zaujalo. Další MTV punkrock. Na todle jsem asi už moc starý, kdyby mi bylo 15 a rodiče mi kupovali boty za půl mega, tak bych možná skákal s nima. Ale co si pamatuju, tak když jsem měl 15, tak ten punk vypadal úplně jinak. Adios punk!
 
Komentáře (6):


V 03.04.2009 22:18:24, _jeniik_

to co tady popisuješ vypadá na sk8 punk neboli poppunk či neopunk též i dá se říci blinkovskej punkrock...a pokud vim, v tomhle stylu glády moc nenosej,to už spíš ty adia..ale i tak,NSOS neznám,FOH taky a orange z prahy je fakt nic moc>z nám lepší mistry oboru z čech...třeba selection,teda když byly,nebo hot pants..i když ty z něj jak vykrádačka blinků..nebo spíš zněli,ted s esrovnali,krapet

V 06.02.2008 21:31:22, baArd

tak ted sem zahodil asi tak 5minut sweho ziwota prectenim nejwetsi picowiny za posledni dva roky

V 01.02.2008 00:59:34, mustti

Sranda ze FOH nehraji vubec punkrock, jde videt jaky si odbornik pres tu hudbu. A musim se zastat jeste NSOS, posloucahl jsi vubec o cem zpivaji? A jinak jde videt ze mas misto hlavy skatulku, bohuzel jen jednu, a do si vse hodil. Kazda kapela co tam hrala byla jina, a tuz hudebne, zkusenostmi, texty a i v tom jak dlouho tyhle ceske vody hudby sjizdi. Ja prijit na metalovy koncert tak samo to neposloucham nelibi se mi to, ale nebudu urazet a hlavne psat o tom na blog a delat ze sebe odbornika.

V 23.01.2008 10:34:21, sekec

haha,,,tem babam neni 15 a ty zavidiš bo si vytahany hnusak,,,,myslim že jsou tyhle kapely vic pank už tim že jezdi jen za cestak a nejak nejake SPS nebo NVu za 10 000...čau

V 20.01.2008 21:22:38, stajny.a

V radiu rikali punk... ten neposloucham, takze koncik nic moc. Ale nejvic me tam pobavil ten deda no :D

V 20.01.2008 09:45:56, AdioKid

Jo hej mně rodiče boty za půl mega nekupujou(musím si na ně vydělat sama)....jde vidět že na koncerty nechodíš protože kdybys byl třeba na minulém koncertě punkhart byl kotel jak prase...ale na tomto koncertě hold byl klid....jo a myslím že většina z nás adiokids neposlouchaj rádi avril...a když příště vezmeš sk8 a Avril tak budeš pozér....jo a já neviděla ani jednu kabelku Adio...a boty mám značky Vision...to cos napsal se mi vůbec nelíbí..urážet se dá vždycky ale pochválit zájem a snahu mladých kapel už je težší co