06.Červen 2008, napsal Dorlag v 12:22
Další velkou hudební osobností, která si zahrála v ČEZ Aréně se stal Serj Tankian, zpěvák System of a Down. Jako support sebou přivezl texaské numetalisty Fair to Midland.

Když jsem dorazil ke sportovní hale, bylo něco málo před půl devátou, ale i tak se venku kupili slušné hloučky lidí a pár ubožáku se ještě na poslední chvíli snažilo odpálit lupen. Prvním překvapením pro mně bylo, že pořadatelé nepouštěli návštěvníky hlavním vchodem. Vše se vysvětlilo, když jsem vešel na plochu pro stání a rozhlídl se kolem sebe. Horní část tribun byla uzavřena. Těžko říct, jestli to bylo schválně nebo o lístky nebyl až takový zájem.

Každopádně už na pódiu hrála předkapela Fair to Midland a já už po pár minutách poslechu proklínal zvukaře a volal na něj peklo. Zpěvákovi nebylo přes kytary pořádně slyšet a celý zvuk byl jak z nějakého klubu. Zvukaři to sice později trošku doladili, ale pořád to nebylo ono. Nezaujala mně ani jejich hudba, která se skládala z nudných části a rychlých, energických refrémů, kdy kapela ukázala jak umí skákat. Vydržel jsem to poslouchat ještě asi dalších 20 minut a už jsem se těšil na Tankiana. Jen jsem se modlil, aby neměl taky tak strašný zvuk.

V přestávce se mi podařilo prodrat se skoro až k rozdělovníku mezi sektorem stání a stání u pódia, takže jsem měl docela slušný výhled. Po skoro 20 minutové pauze bylo vše připraveno a nekonečné čekání ukončil zvuk války, střelba, bomby a všecko co můžete slyšet v Iráku a v podobných zemích. A za svitu modrých světel se konečně objevil Serj Tankian v bílém obleku a bílým skrblíkáckým kloboukem. Svůj program odstartoval skoro instrumentálním pomalým songem, který se na cd nenachází. Dalším songem, který změnil halu na skákající a řvoucí dav bavících se lidí byl Emty Walls a pak přehrál skoro celé cd, např. Saving us, Sky is Over, Baby, Praise the Lord and Pass the Ammunition. Před songem The Unthinking Majority odsoudil všecky fašistické a diktátorské šmejdy a i když mu polovina návštěvníků nerozuměla, potlesk měl vždy obrovský. Serj se taky vytáhl hrou na akustickou kytaru a samozřejmě hrou na klavír. Naprosto dokonalý zvuk a profesionální přístup celé kapely udělal z tohodle koncertu naprosto luxusní zážitek a dle jeho vlastních slov se do České republiky zase brzy vrátí.
 
Komentáře (0):