13.Září 2007, napsal Dorlag v 09:14
Ostravský klub Prostor-Tančírna nabídl parádní hardcoreový koncert kapel Deaf 99, Wisdom in Chains a legendárních Sick of it all. Byl jsem dojebaný, že tam nebudu, protože jsem bez peněz a entry bylo 380,- a to je na mně moc. Ale naštěstí jsem na netu našmatral soutěž o vstupenku a po haluzi jsem vyhrál. Odpověď na otázku odkud pochází Sick of it all byla až trapně jednoduchá a tak stačilo už jen mně vylosovat a stalo se.

Jenže se mnou nikdo nechtěl jet a tak jsem zašel do Hrušky na flašu ruma a na chvíli to zakempoval ke kámošovi popít a pohrát si s playem. Lopání se kapke protáhlo protože mně to playo kapke chytlo a tak jsem vyjel někdy o půl osmé a koncert začal v sedm. Když jsem dojel k Prostoru stáli tam už docela početné bandičky úchylů a já se jednoho z nich zeptal, jestli už něco hrálo a on mi řek, že ještě ne a tak jsem volně dopil zbytek ruma a šel to checknout nahoru. Nahoře se nějaci borci snažili prodat přebytečné lístky, škoda že jsem se jich nezeptal za kolik, bych pak někomu cinkl, že mám pro něj levný lupen. No ale já osobně lístek nepotřeboval a tak jsem se dostal až borcovi co vybíral entry, řek mu kouzelnou větu, že jsem vítěz ze soutěže a ten mně vpustil dál. Hned jsem si to namířil k pivu, protože jsem dostal brutální slinu. Ještě tam nebylo úplně narváno a tak jsem ho dostal hned za nelidských 45,- ale 20,- z toho bylo odporná záloha na sklo, to fakt nesnáším, kdyby radši dávali pivu do kelímku, bo jsem se vždycky pak musel prodírat k baru a žebrat o svou dvacku back. Pivko jsem dopil a začal jsem se tlačit dopředu, dostal jsem se volně až k zábradlí a už tady byla první kapela, ostravští Deaf 99.

Spustili svůj česky zpívaný hardcore, ale moc lidí to neoslovilo, ale spíš šetřili síly na to co mělo přijít. Pár jedinců se pustilo do poga, ale to bylo ještě takové to bezpečné pogo. Zpěvák se snažil lidi vyhecovat do nějakých brutálně masakrálních akcí, ale nebylo mu to nic platné a tak dokončili svůj set a odešli z podia. Pak jsem šel na další pivko, ale dostat se k němu, to už byl opravdu boj, v klubu to houstlo a lidí hafotně příbývalo. Své pivko jsem si poctivě vystál v řadě a v rychlosti vyžáhl a hodil chcanec ven, pač hajzly byly pořád obsazené, navíc jsem se kapke zpotil a tak jsem se chtěl jít provětrat. Když jsem se vrátil, na podium právě lezla americká smečka Wisdom in Chains.

Přivítali se s fans a mně bylo jasné, že teď už se dopředu nedostanu a ani jsem se tam cpát nechtěl, protože jsem očekával masakr. Borci hráli v pěti a zpěvák pouze s mikrofonem taky hecova lidi do sraček, ale tomudle se to už vedlo. Několik prvních řad se pustilo to total masakr poga a jejich set se mi moc líbil, fakt šílený. Znám od nich jen jednu pecku a to Life isn't fair a ta taky zazněla a rozjela další parádní masakr. Když skoničili snažili jsme se je hecnout do přídavku, ale pač začli se zpožděním tak se už nic dalšího nědělo a já chtěl jít na další pivson, ale k tomu se dostat, to už bych musel zabíjet a nebo umět lítat. Neumím, takže jsem byl na suchu, ale taky dobře, pač se za chvíli na podiu objevila pecka v podobě Sick of it all a já bych to ani vypít nestihl a skočilo by stejně vylité na mně.

Než začli hrát ozývali se klubem hlášky jako řev Sick of it all, Sick of it all, hardcore new york, hrajte kurva a podbné věci. Postavil jsem se ještě víc dozadu a bych nebyl v táhnut do něčeho do čeho se jako obrýlený krypl pouštět nechci. A měl jsem pravdu. Od prvího tonu se Prostor-Tančírna změnil v Prostor-Pogopsychomasakrárnu a lidi lítali i vzduchem. Jestli v Austrálii nebylo zemětřesení tak mně klidně přijďte někdo vymrdat. Hráli songy hlavně z nového alba, ale taky zaznělo pár strarých pecek, nepamatuju si názvy songů, ale znám je podle hudby. Pamatuju si ale Die alone z nové desky a ta proměnila Prostor ještě ve větši masakr a bordel byl snad i za barem. Ale asi největší zlo bylo jejich pověstně Walls of death, kdy rozdělí fans na levo a na pravo a nechá je do sebe se rozběhnout, do toho jsem fakt nešel a byl to masakr, takovou atmosféru jsem snad v životě neviděl. A jsem rád, že jsem tam mohl být, díky kompe, žes mně vylosoval.

Po koncertu jsme šli všeci zpocení jako dobytci i já, pač i když jsem se nepouštěl do poga, to neznamená, že jsem tam neskákal jako magor. Byla to fakt paráda a už se těším na nějaký další hardcore nebo něco podobného.
 
Komentáře (0):