HOUSE MUSIC   23.Září 2007


House je styl taneční hudby založený na monotónním 4/4 rytmu. Mezi zakladateli byli mj. Marshall Jefferson, Frankie Knuckles, DJ Pierre, Larry Levan aj. House je styl taneční hudby založený na monotónním 4/4 rytmu. Mezi zakladateli byli mj. Marshall Jefferson, Frankie Knuckles, DJ Pierre, Larry Levan aj.

Vlna House Music během následujících dvaceti let zasáhla hudební průmysl po celém světě a dala tím vzniknout různým mutacím. Nejprve američtí DJs začali svou hudbu hrát na britských ostrovech, odkud se styl rychle rozšířil přes Nizozemí a Belgii i na evropský kontinent. Ve Velké Británii tak vznikly žánry jako Rave a Speed Garage, v Itálii Italo House, v Belgii New Beat a částečně i Electronic Body Music (EBM), v Německu tzv. Eurodance a Trance a ke konci století se vlna dostala do latinskoamerických zemí, odkud se šíří Latin House.

Název House Music dostal styl podle toho, že se zpočátku hrával na domácích večírcích (House Party) a také, že se dá skladba vytvořit "doma" a to i bez hudebníků či hudebního vzdělání. Tyto faktory způsobily masové šíření bez závislosti na drahé studiové technice a nákladů na hudební vydavatelství. Toto si samozřejmě uvědomili také producenti od velkých nahrávacích společností a začali vykrádat ty nejkonzumnější nápady a tím následně ovlivnili pop kulturu jako takovou. Vývoj House Music probíhal simultánně s vývojem Techno kultury a nelze tyto dvě kultury od sebe oddělit, i zvukově se někdy prolínají.

napsal/a: EwiaaP 01:02 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

italomaniak 22.07.2009 14:45:30

doporučuji pro znalce kvalitní HOUSE MUSIC navštívit můj web
www.dj-honza.estranky.cz
ciao


dj_eMann 29.03.2009 18:51:10

Rád bych doporučil dobrou stránku na nejnovější House music tracky. Samozřejmě free download!!
(deep, electro, minimal, progressive, atd...
www.expo.blog.cz.


electroriders /z/ 31.03.2008 01:17:56

navšivte stránku věnovanou milovníkům house music...nejnovější mp3,videa novinky atd.www.electroriders.blog.cz