Slečna Marplová tráví prázdniny v jednom hotýlku na ostrově St Honoré u Karibského moře.Ale toho,kdo zná oblíbenou hrdinku Agathy Christie jistě nepřekvapí,že nádherné počasí a překrásná přímořská scenérie jejímu zvídavému duchu nepostačí.

Jednoho krásného, teplého večera si slečna Marplová povídá s jedním z hostů, s majorem Palgravem,který jí začne vyprávět jednu zvláštní příhodu. UKÁZKA.

Druhý den ráno je major nalezen mrtev!Daktora však jeho smrt nijak nepřekvapila...slyšel totiž o něm že měl vysoký krevní tlak a předchozí večer vypil hodně punče.Slečně Marplové se to ovšem moc nezdálo a tak se pokusila sehnat fotografii,kterou jí chtěl major předtím ukázat.Ta se však v majorově tobolce nenašla.Jednou se služebná Viktorie slečně marplová zmínila,že u majora Palgrava nikdy žádné prášky ani léky na krevní tlak neviděla až to ráno co ho našli a tak slečnu Marplovou napadlo že měl možná major Palgrave krevní tlak v pořádku.Policie tedy vykopala majora a  při pitvě zjistila,že byl major otráven!

O pár dní později našli Viktorii probodnutou nožem! Našla ji Molly Kerndlová,která byla spolu se svým manželem Timem Kerndlem majitelka hotelu.Pár dnů již však trpěla depresí a výpadky paměti.

Slečna Marplová si o tom všem začala povídat s jedním z hostů - s Rafielem – byl to starý bohatý pán,který tam trávil, stejně jako ona, dovolenou.Probírala s ním co ji trápilo,nebo jí nesedělo ohledně vražd.

Jednou si Molly vzala příliš prášků na spaní a nikdo nevylučoval sebevraždu.Když jí doktoři vypumpovali žaludek, hlídaly ji ubytované ženy včetně slečny Marplové.Ta se tam potkala s Jacksonem-Masérem pana Rafiela, který si myslel,že Molly někdo dává něco jako drogy do krému na obličej což by vysvětlovalo její deprese a výpadky paměti.

Molly se již zdála být v pořádku,když jednou v noci Tim zjistil,že není ve svém pokoji a tak vzbudil několik hostů a šli ji hledat.Našli ji.....,ale utopenou v potoce... UKÁZKA.

Slečně Marplově došlo kdo je vrah a že nechtěl zabít Lucy,ale Molly.To Tim byl vrah.Ženil se pro peníze a když zjistil že Ester Valtersová má zdědit větší množství peněz,rozhodl se,že Molly odstraní jak to již 2x udělal se svýmy bývalýmy manželkamy.To Tim byl totiž vrah z oné fotografie.Ale Molly byla tedy pořád v ohrožení...Slečna Marplová proto požádala pana Rafiela,aby jí půjčil svého maséra,aby Tima zastavil.Povedlo se jim to na poslední chvíli,protože chtěl Tim Molly zrovna otrávit.Nakonec tima zatkli a slečna Marplová se vrátila do Anglie.

napsal/a: EwiaaP 14:48 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář