Feddy

27.Srpen 2008

Mizející ponožky!!!

V životě existuje plno záhad. Únosy mimozemšťanů, ženská logika, kam opravdu jdou naše daně, pyramidy, ježek v kleci, a další. Ale troufám si říct, že jednou z největších, je prapodivné mizení ponožek. Aspoň teda pro mě.


Pojďme přímo k věci. Na sklonku minulého roku jsem si za mrzský peníz koupil pět párů ponožek – černých a naprosto stejných. Po několika měsících nošení a praní jsem s hrůzným výrazem zjistil, že z nich mám už jen páry čtyři, plus jednu nebohou a osamocenou chudinku, ke které jsem nebyl schopen najít kamarádku. Poslední ponožka totiž není k nalezení. Prostě zmizela, vypařila se. Prohledal jsem naprosto všechno (podíval jsem se i pod postel), ale ztracenou ponožku jsem nenašel. A co je nejhorší, nestalo se to poprvé! Stačí jen otevřít šuplík se spodním prádlem a nespárovatelných ponožek je tam hned několik. Přitom dám ruku do ohně za to, že každá z nich měla původně svoji vlastní sestřičku. Nemohu se zbavit konspiračních teorií..

Kam se sakra v bytě, o rozloze čítající se na metry čtvereční, můžou zašantročit ponožky velikosti jedenáct a půl? Rozum opravdu zůstává stát. Prohledal jsem úplně všechno, ale nic jsem nenašel.

Pochopte, ponožky se prostě logicky jen tak ztratit nemůžou. Není jak. Sundám je z nohy, hodím je někam na zem do špinavého prádla – odtud putují do pračky a pak se suší. Ponožky nemají nožičky, aby utekly. Nemají ani ručičky, aby vzaly za kliku a vyrazily na zkušenou s rancem buchet přes rameno do širého světa. Ale přesto nenávratně mizí! Někdo a nebo (bojím se pomyslet) něco je určitě musí krást.

Zkoušel jsem na to jít postupně. Mám dvě nohy a na nich stejný počet ponožek. Sundám je a ihned hodím do koše se špinavým prádlem. Tady se těžko ztratí. Odtud putují přímo do pračky. Teoreticky se mohou zakutálet, ale prakticky není kam. Navíc ponožek velikosti nedospělého jezevčíka by si někdo stejně brzy všiml.(o silném odéru nemluvě) Takže je buď žere pračka posílena anaboliky z calgon teamu a nebo se vypaří při sušení. Jiná, reálná možnost asi není.

Nebo mi snad chcete tvrdit, že existují ponožkoví skřítci, kteří ponožky kradou? Ale, proč by to dělali? Nějak mi nejde na mysl, že takoví skřítci v noci ostřížím zrakem (a v plynové masce) scanují zem a jakmile narazí na moji ponožku, šup s ní přes rameno a hurá do svého kutlochu ji pěkně schovat do truhly – a potom ji na ponožkové burze směňují třeba za vlněné podkolenky mé sousedky. I když, to asi ne, protože ženám se ponožky neztrácejí. Alespoň jsem o tom neslyšel. Možná ty jejich nejsou tak cenné, jako pánské, nevím. Ale co jsem se tak poptával kolem, nepřiznala se ke ztrátě žádná dáma, zato však nějakou ponožku postrádali skoro všichni dotazovaní muži.


Pokud někdo dokážete záhadu mizejících ponožek vyřešit, podělte se v komentářích. Rád bych si totiž konečně koupil i několik různých párů ponožek, bez obav, že je za chvilku opět nespáruji.
Autor Feddy v 17:02

3 Komentáře:

manzel je ze mne zoufaly pracce nedava vinu

07.06.2011 16:13:43

manzel je ze mne zoufaly pracce nedava vinu

07.06.2011 16:10:52

manzel je ze mne zoufaly pracce nedava vinu

07.06.2011 16:09:20

Přidej komentář

<< Home