29.Červen 2008
1. Podle výroby
    a) přírodní vína
  • stolní
  • zemská
  • jakostní
    • odrůdová
    • známková
  • jakostní vína s přívlastkem
    • kabinet
    • pozdní sběr
    • výběr z hroznů
    • výběr z bobulí
    • výběr z cibéb
    • ledové
    • slámové
    b) šumivá vína
    c) perlivá vína
    d) kořeněná vína = vermuty
    e) likérová vína = dezertní, fortifikovaná

2. Podle obsahu zbytkového cukru
    a) suché = 4 g/l
    b) polosuché = 4-12 g/l
    c) polosladké = 12-45 g/l
    d) sladké = nad 45 g/l

3. Podle barvy
    a) bílé
    b) růžové
    c) červené

4. Podle stáří
    a) mladé
    b) zralé
    c) archivní
Vložil: Idut ¤