Ewa Farná | moje hvězdy

15.Duben 2009
Povolání: Zpěvačka
Věk: 15
Datum narození: 12. 08. 1993
Místo narození: Třinec, Česká republika
Znamení: Lev
Členka skupiny: De Rocx

Životopis

Ewa Farna je mladá talentovaná rockovázpěvačka, která po své debutové desce ,,Měls mě vůbec rád" přišla sdruhým albem s názvem ,,Ticho", které pokřtila Lucie Bílá. Ewa žije nedaleko Třince ve Vendryni, má dva mladší sourozence, bratra Adama a sestru Magdalénu.

V létě 2007 Ewa relaxovala prací, což je, jak sama tvrdí, jejínejoblíbenější činnost. Se svojí kapelou odehrála na desítky koncertů afestivalů, s fotografem Ondřejem Pýchou nafotila kolekci fotek na promosvého „Ticha“ a ve studiu dokončila polskou verzi debutového alba „Mělsmě vůbec rád“, jež na polském trhu vyjde u Universal Poland.

Ewa Farna toho za svoji kariéru stíhla opravdu hodně. Její první deska„Měls mě vůbec rád“ se stala „Nejprodávanějším Debutem v kategorii„Objev roku“ v anketě Deska roku Allinaz 2006 , loni v červnu převzalaod Universal Music platinovou desku za prodej více než 25.000 nosičů.Vyhrála titul „Objev roku Českého slavíka 2006“, „Objev Ro(c)ku“časopisu Rock & Pop, „Objev rocku“ hudební televizní stanice Óčko,„Nejlepší zpěvačka“ v dětské anketě Jetix Awards, třetí misto v Českémslavíku, atd.

Všechny tyto zkušenosti, především koncerty a kontakt s publikem se„podepsaly“ na jejím druhém albu. Deska v žádném případě nebude tichá,jak napovídá její název vybraný podle ústředního singlu (který užmimochodem zní prostřednictvím rádií). O to se spolu s Ewou postaraltým producentů Lešek Wronka s hudebním producentem Danem Hádlem amuzikanti z Ewiny kapely. Album „Ticho“ bude obsahovat 13 písní odčeských autorů Leška Wronky, Honzy Ponocného, kytaristy Ewy - MarkaTrana a publishingu, textově se na albu podíleli osvědčení autoři zEwina debutu Jana Rolincová-Hádlová, Petra Cvrkalová, Petr Šiška a takéEwa, která se autorsky podepsala na 4 textech. Na své si přijdou jakEwini vrstevníci, náctiletí, tak starší publikum. Vokály si Ewanazpívala na obě právě dotočené desky sama.

Od svého prvního koncertu v Třinci 16. března 2007 do konce roku stihneEwa odehrát přes 50 koncertů v Čechách, na Slovensku a v Polsku astihne obsolvovat turné s Lucií Bílou,kde se Ewa s mini koncertní verzí objeví jako host. „Obdivuju její zpěva pracovitost. Je to pro mne splnění si dávného snu“, říká Ewa onabídce Lucie Bílé. Má za sebou první velké turné, vydala CD a DVD Blíž ke hvězdám live, objevila se v seriálu Ošklivka Katka a v polském seriálu "Hela w opalach". Vystoupila jako předskokanka na turné skupiny No Namea s fotografem Ondřejem Pýchou nafotila vlastní kalendář Ewa Farna2009. Momentálně natáčí v Praze třetí českou desku kam chce zařadit ianglické písničky.

- První album ,,Měls mě vůbec rád", vyšlo 6.listopadu 2006 u Universal Music
- Singly: Měls mě vůbec rád a Zapadlej krám

- Druhé album ,,Ticho" , vyšlo 1. října 2007 u Universal Music
- Singly: Ticho a LA LA LAJ

- První polská deska "Sam na sam", vyšla 9.listopadu 2007 u Universal Music Poland
Singl: Tam gdzie nie ma drog

- Druhá polská deska "Cicho", vyšla 13. března 2009 u Universal Music Poland
Singl: Cicho

Soutěže a ankety:2004
1. místo v okresní pěvecké soutěži ve Frýdku-Místku

2005
1. místo na Evropském festivalu mládeže v Polsku

2006
1. místo v polské televizní pěvecká soutěži "Šance na úspěch"
Český slavík 2006 - "Objev roku"

2007
RGM hudební ceny TV Óčka - Objev roku
Deska roku 2006 - "Měls mě vůbec rád" se stalo Nejprodávanějším Debutem - Objev roku
"Objev Ro(c)ku" v anketě časopisu Rock&Pop
Anděl 2006 - nominace na Objev roku
Platinové album za prodej více než 20 tisíc desek alba "Měls mě vůbec rád"
JETIX Kids Awards 2007 - Nejlepší zpěvačka
Platinová deska za prodej alba "Ticho"

2008
Český Slavík - čtvrté místo v kategorii Zpěvačka
Anděl 2007 - třetí místo v kategorii Zpěvačka roku
Týtý - třetí místo v kategorii Zpěvačka
JETIX Kids Awards 2008 - Nejoblíbenější zpěvačka
Český Slavík 2008 - třetí místo v kategorii Zpěvačka

2009
Deska roku 2008 - Blíž ke hvězdám vyhrálo v kategorii Nejprodávanější hudební DVD
Nominace na Anděla roku v kategorii zpěvačka

Zajímavost:
Umí hrát na bicí.
Ewa Farna
 
autor KOCICKA_CICINKA-1995 v 20:27, |

Komentáře (0):