Jennifer Anistonová | moje hvězdy

25.Duben 2009
Povolání: Herečka
Věk: 40
Datum narození: 11. 02. 1969
Místo narození: Sherman Oaks, Kalifornie, USA
Znamení: Vodnář

Životopis

Jennifer Aniston je dcera herce JohnaAnistona (hvězda NBC televizního seriálu Tak jde čas "Days of OurLives") a matky herečky/modelky. Má ráda procházky v přírodě, camping.
Jennifer vyrůstala v prostředí filmového podnikání. Je řeckého původu arok svého dětství strávila právě v Řecku spolu se svými rodiči. Kdyžvšak její otec dostal roli v sérii Love of Life, celá rodina přemístilado New Yorku (V době kdy ji bylo 9 let). Ve věku jedenácti let začalanavštěvovat divadelní klub Rudolf Steiner School, kde se věnovala takékreslení. Její zkušenost z Rudolf Steiner School jí umožnila objevitspalující vášeň pro svět umění, kde záhy prokázala své kvality. Párjejich maleb bylo dokonce vystaveno v prestižním newyorskémMetropolitan Museum of Art (Metropolitní Muzeum Umění).

Svou hereckou kariéru započala na newyorské škole High School of thePerforming Arts, kde promovala v roce 1987. Po jejím dokončení v roce1987 vytvořila několik vynikajících divadelních rolí ve hrách jako "ForDear Life" v Public Theatre nebo v "Dancing on Checker's Grave". Jejímtelevizním debutem se stala TV serie "Molloy", a poté následovaly dalšíjako "Ferris Bueller", "The Edge" a "Muddling Through", "Herman'sHead", "Quantum Leap" a "Burke's Law". Také si zahrála ve filmu skeltskou tématikou "Leprechaun" (1993), ale film byl naprostý propadák.

Role upovídané Rachel Green v televizním seriálu Přátelé "Friends", kdeměla původně hrát roli Moniky ji vynesla dvě nominace na Emmy vkategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli a čtyři People’s ChoiceAwards v kategorii Nejlepší herečka v komedii. Byla rovněž nominovánana Zlatý globus v kategoriích Nejlepší herečka ve vedlejší roli vkomedii, dramatu nebo minisérii. Svou první Emmy získala v roce 2002 vkategorii Nejlepší herečka v komediální sérii, o rok později v té samékategorii získala nominaci na Zlatý globus a letos nominaci na cenuEmmy. Z Jennifer se najednou od roku 1994, kdy přišla první sériePřátel stala hvězda a sex symbol. Její charakteristický účes inspirovalhodně žen po celém světě. Bylo natočeno již mnoho serií a všechnyobletěly svět s velkým úspěchem. Po boku Jennifer se v Přátelýchobjevili Courteney Cox-Arquette, Matt LeBlanc, Matthew Perry, DavidSchwimmer a Lisa Kudrow.

S Anistoninou nenadálou slávou přišly filmové nabídky. Nejprvevytvořila menší role v produkci Edwarda Burnse v romantické komediiOna, jedině ona "She's the One" (1996) po boku Cameron Diaz. Hlavní role pak ztvárnila v romantické komedii Perfektní záskok "Picture Perfect" (1997).

Po boku Bena Stillera si zahrála ve filmu Riskni to s Polly (2004). Zahrála si také v komediálním hitu Toma Shadyaca Božský Bruce (2003) s Jimem Carreym a Morganem Freemanem a kritiky ceněném snímku Miguela Artety Hodná holka (2002) s Jakem Gyllenhaalem, Johnem C. Reillyma Zooey Deschanel. Tato role jí vynesla nominaci na Independent SpiritAward a film jako takový byl v roce 2002 velmi vysoko ceněn kritikyfestivalu Sundance.

Mezi její další filmy patří např Rocker (režie Stephen Herek, 2001) s Markem Wahlbergem, Perfektní záskok Glenna Gordona Carona s Kevinem Baconem a Olympií Dukakis, kritiky ceněný film Objekt mé touhy s Paulem Ruddem. Ve filmu Co je šeptem...,ztvárnila roli Sarah Huttinger, která se začne shánět po filmuAbsolvent z roku 1967, protože pojme podezření, že její rodina mohlabýt pro tento příběh inspirací. Babička Katharine by byla onou svůdkyníz filmu a její vlastní matka dívkou, která utekla s tajemným mladíkem,po jehož totožnosti začne Sarah pátrat. Zahrála si zde s Kevinem Costnerem a Shirley MacLaine.

V roce 2005 si zahrála po boku Clive Owena hlavní roli ve filmu Hra s nevěrou (režie Mikael Håfström),kde se objevila jako šarmantní, krásná a svůdná Lucinda Harris, kterousama Aniston označuje za zajímavou, ale zmučenou ženu. Po boku VinceVaughna ztvárnila na jaře 2006 roli v romantické komedie The Break Up.

Dokonce se objevila v reklamě na mléko společně s Lisou Kudrow, v instruktážním videu k Win95 s Matthewem Perrym a na CD-ROM režírovaném Stevenem Spilbergem.Co se osobního života týče údajně prý také chodila se všemi třemimužskými představiteli z "Přátel". V současnosti žije v Los Angeles.

V roce 2000 se vdala za slavného herce Brada Pitta, kterého poznala nanatáčení Přátel. Brad se zde do ní zakoukal a dlouhé měsíce ji uháněl.Její manželství platilo v Hollywoodu jako snové. V roce 2005 požádalaJennifer o rozvod poté, když prosáklo navenek že ji Brad podvádípřinatáčení Mr. and Mrs. Smith s Angelinou Jolie.
Jennifer se nyní dala opět dohromady s hudebníkem Johnem Mayerem.


Jennifer Aniston
 
autor KOCICKA_CICINKA-1995 v 20:39, |

Komentáře (0):