Rupert Grint | moje hvězdy

19.Duben 2009
Povolání: Herec
Věk: 20
Datum narození: 24. 08. 1988
Místo narození: Hertfordshire, Anglie, Velká Británie
Znamení: Panna

Životopis

Rupert Grint je herec, který se počtvrté ujímárole nejmladšího z bratrů Weasleyových a přítele Harry Pottera, Rona.Jakkoli byla role v Harry Potter a Kámen mudrců jeho vůbec prvnízkušeností s profesionálním herectvím, jeho přirozený talent muzajistil mezinárodní uznání kritiků i řadových diváků a také nominacibritského Critic’s Circle na cenu Best Newcomer.

Mimo prvního Harryho Pottera si zahrál po boku Simona Callowaa Stephena Fry roli šíleného profesora ve snímku Petera Hewitta Prďoši.a samozřejmě se objevil v Harry Potter a Tajemná komnata a Harry Pottera vězeň z Azkabanu. Rupert je nejstarší z pěti dětí a tvrdí, že má sRonem mnoho společného, zejména pak neukojitelnou chuť na sladkosti.Před tím, než získal roli Rona Weasleyho, hrál pouze ve školníchprodukcích a ochotnických spolcích.

Z jeho rolí jmenujme například gangstera Roostera ve hřeAnnie, roli v představení Peter Pan a postavu Rumplestiltskina v GrimmTales. Od té doby, co se před několika lety poprvé představil publikujako roztomilý a legrační Weasleyovic kluk, po všech stránkách vyrostla nyní je z něj sedmnáctiletý mladý muž. Když jej nenajdeme na placupři natáčení, nejraději hraje golf. Ve škole má Rupert rád kreslení,během natáčení nakreslil například podobiznu herce Alana Rickmana,který hraje profesora Snapea.
Rupert Grint
 
autor KOCICKA_CICINKA-1995 v 20:23, |

Komentáře (0):