Zac Efron | moje hvězdy

15.Duben 2009
Povolání: Herec, zpěvák
Věk: 21
Datum narození: 18. 10. 1987
Místo narození: San Luis Obispo, Kalifornie, USA
Znamení: Váhy

Životopis

Americký herec Zac Efron se narodil vSan Luis, Obispo v Californii, 18.října 1987. Rodiče jsou David Efron aStarla Baskett. Když mu bylo 11 let jeho rodiče si všimli jehoschopností ve zpěvu a tak Zac začal brát lekce zpěvu a poprvé si zahrálv muzikálu: Gypsy. Dostal role v hrách Peter Pan, The Music Man, Mame,Little Shop of Horrors.

Na střední škole si všimla jeho potenciálu učitelka dramatických uměnía kontaktovala svého přítele filmového agenta, tak Zac začal hostovat vněkolika seriálových rolích a to ho pilotovalo do televize. V roce 2002si Zac zahrál v Kriminálce Miami, kde ztvárnil postavu která bylaobviněna z vraždy svého účetního. V letech 2004-2005 ztvárnil roliCamerona Bale v seriálu od WB Summerlad (mimochodem tady hrál i Jesse McCartney).

Za roli ve filmu Miracle Run (2004) dostal pochvalu kritiků. Dalšímfilmem byl DerbyStallion (2005), který měl problém najít distributora apřišel do kin až v prosinci 2006. V roce 2006 hrál také v mega hituHigh School Musical (HSM), který vidělo přes 38 milionů diváků v USA.Hodně lidí bylo zmateno jeho zpěvem v HSM. Zac Efron nemohl uzpívatvyšší tony a tak některé songy byli smíšené s hlasem zpěváka AudrewSeeley. Ve druhém pokračování zpívá už "pouze" on sám.Objevil se také vroli Linka Larkina ve velkorozpočtovém muzikálu Hairspray. Zahrál sitaké v seriálech Námořní vyšetřovací služda a Pohotovost.Jehopřítelkyní je Vanessa Hudgens,známá rovněž z Muzikálu ze střední.
Zac Efron
 
autor KOCICKA_CICINKA-1995 v 20:50, |

Komentáře (0):