09.Březen 2009,18:32

Reporty, návštěvka a fotografie na

http://www.mightyhoplites.estranky.cz/

 

Čas:            9. května 2009 – sobota, 21:30 – cca 5:00

Místo:         Ralsko

Registrační poplatek:

50 Kč - v kostýmu (městský krvák - obnošené kožené bundy, montérky...)

100 Kč - v uniformě

Přihlášení:

viz tabulka "Přihlášení," pro registraci pište na Maranch@seznam.cz

 

Pro koho je akce určena:

Akce je věnována všem softovým nadšencům, kteří mají chuť vyzkoušet něco trochu jiného. Oproti klasickému bitevnímu systému se jedná o „Run“ (vysvětlení zde), akce by se dala nazvat i RP airsoftem. Další zvláštností je, že oproti vymezenému prostranství je hra koncipována jako pochod.

Po předchozích zkušenostech upřednostňuji věk nad 18 let, ale po domluvě je možno se přihlásit i pokud jste mladší. Hlavními požadavky jsou touha nebugovat pravidla, otevřenost novým věcem, komunikativní povaha, smysl pro fair-play a přednostně všechny, co mají smysl pro humor!

Co se týče fair-play, doporučuji shlédnout výukové video od McFLexiho, kamaráda a skvělého hráče, člena jednotky 4 GSK Louny - video zde - Have fun!!

Pokud jste na podobné akci nebyli, nemusíte se obávat, pravidla jsou krátká a dobře srozumitelná, vše Vám ráda přiblížím osobně, nestyďte se využít možnost přidání komentáře pod článek.

Vybavení:

Manuální airsoftové zbraně, možno i plynové (krátké, rozhodně nejsou vhodné zbraně se silnou pružinou a na zvláště dlouhé cíle tu střílet nebudete), pokud ani jedno nemáte, po domluvě si můžete vzít i AEP, ale střílet se bude jen po jedné kuličce, nikoli dávkou (pružiny se celkově snažte držet nejlépe do stovky), a dále zbraně „chladné,“ tedy nože, hasičské sekery, ocelové trubky – to vše samozřejmě vyrobené z materiálů vhodných pro bezpečný boj – jde o LARPovou vymoženost, návod naleznete zde (bylo by dobré – hlavně pro Vás - aby měl každý svou vlastní chladnou zbraň, jinak Vám nezbude nic než všechny zombie léčit). Oblečení zvolte dle Vašeho uvážení, můžete přijet jak ve vojenské výstroji tak v civilu – téma „několik dní se bojím o vlastní život a tak neřeším záplaty,“ ale počítejte i s větším množstvím zásahů a proto nechoďte nalehko. Doporučuji helmy a palestiny přes ústa, popř. kukly, o vyražené zuby nikdo nestojí. Další užitečnou věcí jsou rukavice a chrániče na kolena. Všichni u sebe musí mít nějakou časomíru kvůli počítání inkubační doby, nezapomeňte si baterku na svícení a pokud si s sebou přibalíte i vysílačku, určitě ji využijete.

Povinností jsou ochranné brýle.

S sebou si nemusíte brát nic na spaní, jelikož hra bude probíhat přes jednu noc. Po setmění vyrazíme na cca 10 km dlouhý pochod, který bude začínat i končit v místě A, kde budou parkovat auta. S trasou nebo mapami si nemusíte dělat starosti, cestu bude znát Váš velitel. Výbava, která je pro Vás důležitá ale nemůžete jí s sebou nosit, bude v rozumné míře jezdit v dostavníku a bude si ho možno koupit či vyzvednout na checkpointech. Zdravotnické zázemí bude též v autě, takže ač je akce na vlastní nebezpečí, kdyby se Vám něco stalo, do nemocnice Vás budeme schopni odvézt v podstatě okamžitě.

 

Příběh:

Viděli jste film Dawn of the Dead? Jestli ne, udělejte to pokud máte možnost, na jeho základě je postaven i příběh naší hry.

Svět napadla infekce, která se přenáší zraněním od zombie, tedy mrtvého těla bez logického myšlení doposud schopného pohybu a prahnoucím po lidském mase. Nákaza se objevila ze dne na den a spekuluje se o možnosti, že pochází z nekvalitně chráněného vojenského výzkumu.

Lidé ve střední Evropě se 21. dubna 2009 probudili do světa chaosu a smrti. Někteří se zabarikádovali ve svých domech s nadějemi na záchranu od státních zřízenců, ti druzí se rozhodli postarat o svůj život sami. Jen hrstka nejsilnějších přežila až do soboty a uchýlila se do úkrytu obchodního centra. Od pátku však čelí ještě silnějším útokům zombií, které začínají mít hlad a tím pádem své řady dále rozšiřují. Situace se začíná zdát bezvýchodnou, žádná pomoc se na obzoru neukazuje a není možné zachytit žádný televizní ani radiový signál, elektřina, topení i veřejné vodovody přestaly fungovat, a proto se naše skupina musí vydat na strastiplnou cestu k místu, kde budou v bezpečí a zároveň se budou moci pokusit nemrtvé vyhubit.

Skupina se po dlouhém rokování usnesla, že se pokusí přesunout do vojenských laboratoří vzdálených cca 10 km od místa jejich dosavadního pobytu, a pokusit se najít nějakou možnost, jak se zbavit všech živých/mrtvých a navázat kontakt s okolním světem, zbyly-li ještě nějaké bašty lidské existence a řádu. Vcelku příjemným zjištěním bylo, když ze střechy svého úkrytu zahlédli skupinu živých lidí projíždějící v džípu okolo. Hrdinně stříleli do řad zombií a pokoušeli se alespoň částečně omezit jejich počet. Co nikdo nečekal bylo, že po tom, co na sebe naše skupina upozornila, obrátili svou střelbu i proti nim. Ne všichni si evidentně udrželi v této neutěšené době zdravý rozum. Co však bylo zneklidňující ještě víc, virus u některých jedinců narušil buněčnou rovnováhu a tak se začaly vyskytovat jisté mutace. V rekordně krátké době dokázala nákaza formovat těla do nejroztodivnějších tvarů.

Lidé se dlouho nemohli shodnout na správné chvíli pro opuštění budovy, a tak dali hlavy dohromady – zombie vidí i slyší stejně jako oni, jejich výhoda je v rychlosti, oproti tomu s inteligencí jsou na štíru. Již několikrát se jim podařilo obludy odlákat pomocí vržených světlic, které ve tmě zombie zuřivě pronásledovaly, a proto se rozhodli opustit budovu pod příkrovem noční temnoty. Těsně před odchodem však zjistili, že vědec, který by nejspíše byl schopný analyzovat virus a vyrobit podle něj protilátku, po níž zasažená osoba nezemře, jejíž verzi coby zbraň vynalezl, se vydal napřed. Bez jeho schopností s největší pravděpodobností nebudou schopni sami problém nákazy vyřešit, ledaže by měl vědec tolik štěstí, aby zvládl cestu bez ztráty života. Ještě než odešel, nechal tu po sobě první list ze své analýzy, na které začal pracovat 21. dubna a pomocí pozorování a pokusů jí neustále doplňoval. Pokud by se jim nepodařilo sestavit celou analýzu, šance na vznik protilátky by razantně klesly.

Dost už řečí... Slunce zapadlo a je čas vydat se na cestu.

                    <---  P R A V I D L A --->

-mar

 

 
kategorie: Dawn of the Dead
vložil: Maranch
Permalink ¤


15 Komentáře:


  • 18.05.2009 08:55:40, Maranch

    Připomínám report na www.mightyhoplites.estranky.cz

  • 09.05.2009 13:26:12, Damolh

    Morag Styx? Nehrali jsme spolu v Execution Ground? :D

  • 08.05.2009 12:43:40, Morag Styx

    Muhaha tak už zítra. Neměl by někdo kdo jede z Prahy místo v autě? :)

  • 05.05.2009 11:36:04, Maranch

    No Den v Denu se nakonec přesunul, teď doporučuju Avalon v sekci Spřátelených organizátorů kde budu určitě taky a pak na podzim Underworld... Třeba bude nějaké datum vyhovovat víc...

  • 01.05.2009 21:24:59, TommySWINE

    No to doufám... A které to jsou ? *curious* Ale jestli jednou z nich myslíš Den v Denu, tak to bohužel zase nic pro mě, neb se to kryje pro změnu s Masters of Rock. A jako by toho nebylo málo, ve stejném termínu je i OldTown. :D

  • 30.04.2009 09:59:30, Maranch

    Třeba to bylo zrovna těmi narozeninami, člověk nikdy neví. :-D

    Jaro je hold hodně nahuštěné ale nebojte, v záloze jsou další dvě akce...

  • 12.04.2009 08:56:03, Herry

    hele a to se zrovna musel svět prbudit do chaosu o moje narozky :-D

  • 31.03.2009 22:48:47, TommySWINE

    Vyzerá to dobře a jel bych ale škoda, že to je zrovna 9. května, kterýžto termín diskvalifikuje z této akce všechny zájemce o studium na MU Brno. :(

  • 19.03.2009 08:58:52, Maranch

    Příběh jsem upravila aby ve hře nebyl jen jeden typ protivníka. Mutanty jsem zvolila v návaznosti na virus, ve hře se setkáte s několika "potvorami." Nebude jich moc ale myslím že se máte na co těšit, no konec konců je to takové malé překvapení... :-)

  • 18.03.2009 16:54:24, Herrs

    No, tak zatim ta akce vypadá velice dobře. Zkouknul jsem film Dawn of the dead a první část mi docela sedí, ale co ty mutanti???

  • 13.03.2009 13:34:59, Maranch

    No vidíš, brala jsem to tak samozřejmě že jsem se zapomněla zmínit... Chybu jsem opravila, až takový survive to zase nebude. :-D

  • 12.03.2009 20:47:49, Radar

    Nikde nevidím zmíněné ochranné brýle? Skutečně se jejich použití nedoporučuje, či jde jen o chybičku?

  • 10.03.2009 09:19:28, Maranch

    Na jaře je hromada akcí takže byl s termínem trochu problém, ale ber to pozitivně - budeme mít teplo... Jinak ty moje úpravy v příběhu jsou nejspíš známka jakési písmácké degenerace. :-D

  • 09.03.2009 23:03:28, Jurdam

    Myslel sem, že popisuješ děj filmu. Proč musíme na čas odchodu čekat 2 měsíce? :-( :-D

  • 09.03.2009 18:46:12, Henry Thorn alias Sybrakos

    No teda...Wow!!!