24.Červen 2007,11:38
1. Ví se vůbec v umění, kdo je blázen?

2. V umělci jsou dva lidé - básník a dělník. Básníkem se člověk rodí, dělníkem se teprve stává.

3. Lidé mají tvořit lidi tím, že s nimi jednají jako s lidmi.

4. Jací jsou to padouši, ti počestní lidé.

5. Nevědomost, blud a nízká pověra činí člověka celkem bezmocným.

6. Štěstí není možné v nevědomosti. Jen jistota činí život klidným.

7. Dar vidět je ještě vzácnější než dar tvořit. Vidět však není vše, je nutno vystihnout.

8. Duch skrývající se za tělesnou schránkou, a ne tělesná dokonalost, vyzdvihuje ženu nad její ostatní družky.

9. Největší odvahu dokáže mladým lidem dávat jen láska.

10. Se dvěma láskami v srdci, k ženě a ke krásnu, není k zoufalství pražádný důvod.

Teda jako není to z mé ruky ani z hlavy, ale myslm, že v těchto větách je nějaký moudro, pro mě v tom je fakt hodně  a třeba jen poslední 3 jsou dnes tak aktuální, až je neuvřitelné, že spoelčnost se vlastně nemění, i dkyž si všichni myslíme, že jsme o dimenzi, pobčas i o dvě dimenze napřed, ale to je blbost..to že se proháníme v milionových mercedesech, večeříme na střeše světa a létáme kolem světa v rekordních časech, neznámená skoro nic, jen spíše to, že technologie jsou lepší, ale lidé a jejich základní emoce jsou stejné..když jsi pročtete těch 10 vět a srovnáte se sebou, tak to možná uvidíte, ale to je jen můj názor..:)
 
vložil: MartinekZajicek ¤


2 Komentáře:


  • 26.06.2007 09:51:00, MartinekZajicek

    Ale jo, ,máš pravdu, to vidím u lidí kolem mě..týpek se vozí v cooperu za 700klacků, který mu koupil děda a ženský se o něj můžou přetrhnout, i když každý minimálně 4krát zahnul(bez prdele) tak stále s ním budou hcodit na panáky a pořád se budou lačnit po jeho pohledu a pořád budou neštastný.. by mě zajímalo kam materialismus vede, jestli k naší konečné záhubě, ale taky jsem už zažil několikrát-hele ten má krásnej barák, k tomu super chatu, týjo, notas, dataprojektor, super fáro, motorku...no ale to bylo všchno co ti lidi viděli..ale dík za příspěvek..

  • 25.06.2007 23:55:22, Miroslawo

    Doba si to žádá nemáš peníze si nula. Nemáš auto si nula. Nemáš barák si nula. Dnešní společností hýbou peníze tak to je a tak to taky zustane lidi se nedokážou vzdát svej požitků. Každýmu znás stejně něco uniká... Sem taky materialista dokonce sem u sebe zaznamenal i ten posun k "horšímu". Dřív sem byl strašně skromnej týpek by jeden nevěřil a dneska mrkám na to jakej sem kokot, kterej ke svýmu životu potřebuje jen ty prachy...