28.Květen 2007,20:09
A jéje, nemožné se stalo skutečností...na lyžáku byly třikrát trojky z chování..bylo dost tupých výrazů, řvu nadávek, o to mín alkoholu. Nic jsme nepili kromě zkyslé jahodové štávy.. Vrchní velení nám zakázalo všechny výlety do konce studia. Po škole jsme chodili se svěšenýma hlavama..každý se ptal, co se stalo a tak jsem odpovídal- Průser a velkej.. zbytek jsem nechal, prootže šeptanda dělá svoje..
Druhák utekl jako voda, a smetl sebou některé jedince, kteří se neschovali do potpalubí společně s námi, ale ojovali proti vichřici v rozepnuté košili(vid Máří?)...Vír Společenského života se roztořil na plné obrátky a nikdy se nezastavil, ani když druhý den byla povinost jít do školy.. Alkoholismus u některých z nás se projevoval již ve školce, ale až nyní nabral tento negativní projev brutální rychlost a jeli jsme z ostra... Obvyklá tabu v křestanských rodinách na téma drog a alkoholu zůstala tabem až do dneška a zůstanou až do soundného dne. Kolik  znás vychovávali společenští vyvrhelové v hospodách na okraji, kam by člověk se špetkou rozumu ani za mák nevkročil... bylo nás hodně.. z pití se stal sport..a sport je často droga. Nejhorší na tom všem bylo, že ostatní kdo nebyli kolečky tohoto obludného stroje, tak neviděli za tu fasádu.. viděli jste jen chlapečky, slečinky a to vše ve slušivém kamarádském hávu..mylíli jste se a já s vámi. Nikdy nebyl(a nebude) člověk chytřjší než jak je chytrej v sedmnácti letech.. Ondál jezdil do školy ve škodárně, bez papírů, naprosto, s kradenou za pětibábu od kamaráda zloděje.. Jasný, škodárna bylu "HándrytTventy" a možná i díky Ondálovu účesu "Jak jsem vstal" byla nepřehlédnutelná. Jenže takovou vyblitou žlutou barvu nemají ani kluci rákosníčkoví, kterým trčí nudle z ucha..
S tím jak vzrůstal počet neomluvených hodin tak rostlo naše sebevědomí do míst kde je neměli ani vysokoškolští premianti. Ekokurz byl  zásadní událostí v našem životě.. Byl to zlom.. Začali jsme se k sobě chovat jako největší čunata.. Ale nastal průlom v našem myšlení.. proč riskovat, že někoho z nás vyhodí před kontrolou zavazadel? Všechno potřebné k tomu aby nás nikdo nepoznal, jmse nakoupili na místě.. všechny láhve..zní to hrozně, že? Ale je to bohužel pravda.. Rodiče nám dávali peníze na večeře a velká část z nás to propila v místní knajpě, které jsme zvedli tržby minimálně o 300%...Jednou jsem šel nakupovat  pro kamarády a musel jsme si vzít dvě sportovní tašky, kolik toho bylo... pane bože... kam jsme to dotáhli.. Nemám pro to omluvu.. většinu z toho, co se stalo se nikdo už nedozví a to je možná i dobře.
 
vložil: MartinekZajicek ¤


0 Komentáře: