20.Květen 2007,17:03
V noci jsem nemohl spát...sakra čím to jen je.. Připadám si, jako hrozná nula, jsem vyděšenej z matury jak něco. Vždycky jsem se ve škole snažil, teda tak v prváku a ve druháku, potom jsem málem letěl z matiky, ale to jsem se taky ještě učil, jen jsem nikdy moc nedával pozor a pak jsem se snažil všechno dohnat o přestávce před testem. Celkem šílenost z mé strany. Ale třeba je to i šílenost ze stany nechápavých profesorů..
Kolik kamarádů mi říká: "Se na to vyser.." a já říkám: "zapal si, sedni si a nech mě bejt".. Kolik toho do nás ve škole cpou, kolik hlopých informací se drtíme zpaměti a děláme že "dobrý".
Sám vím, že je to k ničemu a stará rodičovská pravda "učíš se pro sebe, ne pro nás" je sice pěkná, ale je to blbost. Já jsem se vždycky učil, protože mi to říkali(td mluvím ještě tak o páte třídě) že se to "má"..jenže člověk je tvor zvídavý a mě nebavilo celej den sedět na zadku a před oknem se drtit latinská slovíčka, kterými spíš obchodního partnera vyděsím, než ohromím. Ani nevíte jak jsem byl rád, když jsem se mohl zbalit a vypadnout ven, za kamarádama, na kolo, v zimě na prkno nebo se jít proběhnout. Většinu z těch 4 let na gymplu jsem "přežil" místo "prožil".. Vždycky jsem se těšil, až bude padla a pojedu domů, provětrám kolo, nebo kamarádovu motorku..nebo jen si půjdu sednout na lavičku a poslouchat ticho a myslet na člověka, který je mému srdci nejblíž. Vím, že v tomhle nebudu sám, ale ještě vám řeknu o kamarádovi, kterej taky navštěvoval tenhle náš-váš:) ústav. Budeme mu říkat třeba Pepa, nechci aby se na mě nasral, je to dobrej týp. Nikdy nebral drogy, byla s ním legrace, nekouřil a proháněl holky na mejdanech. Na školu víceméně kašlal(fakt z vysoka), jistí profesoři, co učí biologii (a jezdí do školy v takovým velkým stříbrným sedanu...)Pepu nenáviděli a nenávidí do dnešních dnů.. Pepa byl ve škole myslenkama jinde, nesoustředil se, ale nebyl průserář, jen ho to nebavilo.. Měl čtyřky a několikrát málem letěl..ale dneska? Pepa je stále dobrej kluk, peníze ho nezkazily, vždycky měl rád počítače a dneska je z něj úspěšnej programátor, vydělává kupu peněz ale je to autorita, nemluvil nikdy sprostě a nekreslil na cizí fasády. Když mám trabli, tak mu napíšu a jdeme na pivko a pokecáme a potom se cítím fakt dobře, je to zajímavý, kluk, kterýmu říkaly, že kvůli čtyřkám bude neštastnej a vydělávat 18 tisíc jako kancelářská krysa se projíždí v černým bavorovi po německých dálnicích, ale uvnitř je to dobrej kluk, co nezapomněl odkud pochází, kým byl a kdo s ním soucítil. A ti, co mu stále říkali, že z něj nic nebude se pachtí většinou v těch kancelářích místo něj, protože se ve škoe nic nenaučili, jen tupě drtili  poučky  knihy a třeba je to samotný štvalo, ale nic proti tomu neudělali...Když šli na pohovor do práce, tka zjistili, že vlastně nic neumí a byli z toho zklamaní, měli pocit křivdy, i když prospívali s vyznamenáním. Tohle není revolta proti systému lidi, jen si myslím, že bysme se měli zamyslet proč studujeme, co nám to přináší a hlavně každej jsme jedinečnej a to nejen svým charakterem, ale myšlením, schopnostmi a dovednostmi, tak zapojte mozek a udělejte vše proto, aby jste z toho vytěžili maximum a byli pány svého času VY, ne váš šéf...
 
vložil: MartinekZajicek ¤


0 Komentáře: