22.Červen 2007,22:08
Dnes bych chtěl říci pár slov a vět o mé nejoblíbenější kapele..nebudu psát věci, které jistě znáte, ale jen maličkosti, které však pro mě mají dost zásadní význam.
Nirvana je kapela, která vznikla díky obrovskému talentu v podání KurtaCobaina, hlavní osobností a také
duší skupiny.
Nkdy nezapomenu tu chvíli, když se z rádia linuly zvuky jeho elektrické kytary a dnes již legendární slova...

Load up on guns and bring your friends
It's fun to lose and to pretend
She's over bored and self assured
Oh no, I know a dirty word

Hello, hello, hello, how low?

A potom stop, moderátor oznámil, že frontman grundgeové skupiny spáchal sebevraždu...v tu chvíli pohasly duše jeho fanoušků, Kurtova duše zhasla navždy..už nikdy nás nepobaví a nevyděsí na koncertech..a už nikdy nebude v čechách... v ten den jsem byl malej špunt ale poslouchal jsem Nirvanu společně s mámoua  tátou, texty jsem neřešil, rozmněl jsem jen Hello, hello,hello, how low...roky se kupily a po pěti letech, v roce 99 byl druhý pohřeb Kurta Cobaina, na světlo světa se dostaly spekulace, že se nejednalo o sebevraždu, ale o chladnokrevnou vraždu..Záběry z prvního pohřbu v roce 94 byly všude, davy lidí se chtěly rozloučit se svým idolem, s tím kdo porozuměl jejich(naší)duši.. Pohřeb byl událostí..ale ceremoniálu se mohli zúčastnit jen ti největší z nás. Kurtova 
manželka Courtney Love udělala z rozloučení divadlo..zbytky jeho lebky s vlasy přinesla k zašitému obličeji
..vyváděla..i když věděla, že jeho smrt z ní udělala jednu z nejbohatších žen ve státech. Pohřeb zkončil, několik fanoušků spáchalo sebevraždu..možná se řídili heslem: "Je lepší shořet, než vyhasnout".. odešli s ním.. do nebe, do pekla? Myslím, že život byl pro něj peklo..drogy bral od mládí, zejména kvůli hrozným bolestem žaludku..mary-jane začal kouřit se spolužáky v osmé třídě, LSD vyzkoušel společně s heroinem, na kterém se stal závislý a sám říkal, že bude brát heroin každý den, kvůli bolestem..jeho život byl provázen vzlety nahoru a prudkými pády přímo dolů..
Ale Nirvana nepřinesla jen skvělou hudbu, ale i postoj a s ním související náladu, že vše není tak sladké jak se zdá, zvrácenost světa přinesla zlo i do nás a Kurt to zlo našel a chtěl se z něj vyzpívat...a přinést klid do našich smutných očí..

Písen "Polly" jedna z nejdrsnějších, kterou kdy napsal, hovoří o dívce, kterou třikrát znásilnili a potom brutálně zavraždili..

...Polly wants a cracker
Maybe she would like some food
She asks me to untie her
A chase would be nice for a few...

Polly says her back hurts
And she's just as bored as me
She caught me off my guard
It amazes me, the will of instin
                ...
Vždy když Kurt hrál Polly, tak publikum ztichlo, on se posadil s kytarou a zbytek kapely seděl a všichni tiše zpívali ..neuvěřitelná atmosféra. Jeden kritik napsal: "Cobain, je blázen, ale možná díky tomu nám všem rozumí a má neuvěřitelnou schopnost vcítit se"

Když je mi smutno, když je mi vesele, nebe hraje hvězdami, obloha obláčky tak vždy si ji pustím..je to kapela, co vznikla z touhy hrát, ne vydělat miliardy, jako ostatní komeřční skupiny...a možná je popularita dána texty, které jsou vcelku jendoduché, ale na druhou stranu je zde prostor proto, abychom si zbytek doplnili podle sebe...záleží jen na nás

Největší sláva nastala po vydání alba Nevermind



Album obletělo několikrát svět, skladby jako "Smells like teen spirit" nebo "Come as you are" se držely ve světových charts , jako žádné jiné písně dřív. Ten úspěch byl raketový, sláva si ale postupně vybírala svoji dan..Kurt Cobain, v té době těžce zavislý na heroinu, se nemohl smířit s tím, jaký má úspěch, nechtěl už nikdy nic točit, on si přál hrát v klubech, ne před vyprodanými stadiony, kde neměl kontakt s divákem, který pro něj byl stále nejdůležitější..

Kurt Cobain zemřel, nesouhlasím s tím, že spáchal sebevraždu-miloval svoji dceru, kvůli ní se léčil v Itálii, a chtěl pokračovat, a dopis na rozloučenou, kde píše "please keep going..I love you.. Peace, Love, Empathy"
není psaný jeho písmem, podle nejlepšího grafologa na světě, který zkoumal Kurtovo písmo v tomto i dřívějším období. V těle měl smrtelnou dávku heroinu..měli jste  někdy heroin? Já ne, ale bohužel v mém okolí je pár lidí, co ano... "svět se změní, zrychlí, zastaví, nevnímáš, potom se zraníš a bolest není bolest, ale jen ta kapička krve, propadáš se do mlhy smrti, probouzíš v sobě démony té nejtěmnjší stránky vlastní duše..blížíš se k branám pekla..ale oni tě ještě nechtějí..a nastává dojezd....po 40 minutách extáze..se vracíš znovu z toho pekla, tělo ti bije o život, je ti blbě, žaludek nefunguje, tělo neřídíš ty..ale droga..a ta tě nakonec nejen krade o vlastní život, a lásku, ale i o toho člověka a zůstane jen troska...a pak zemřeš....."
Cobain měl v těle trojnásobnou smrtlnou dávku, během těch cca 10 vteřin si podle vyšetřovatelů stihl nabít brokovnici, přiložit ji k hlavě a než se začal propadat do toho pekla o kterém hovořím, tak vystřlit a otřít perfektně otisky prstů a uklidit náboje..věřte si čemu chcete..ale tomuhle ne..a hlavního svědka zabila lanovka 2 dny po tom, co byl předvolán a otevřeně hovořil o tom, že Courtney je na dně..

Kurt Cobain, možná zemřel a opustil náš svět, zanechal nás napospas démonům života...ale my nikdy nezapomeneme, kdo nás vedl a kdo otevřel naše oči a pozvedl naše brady k nebesům, kde si zaslouží spočinout největší rokový král...

Myslíme na Tebe ve chvílích, kdy je bolest našich srdcí násobena bolestí jiných srdcí, když usínáme v magické náruči našich lásek..když se probouzíme v těch našich vysněných náručích,ve kterých už nikdy nebudeme v bezpečí usínat...když milujeme, když nenávidíme.. Přimluv se za nás v nebi, v pekle, v místech kde naše duše jednoho dne spočine a kdy se s Tebou všichni opět setkáme a poslechneme si nové písně...možná přijdou jiní, lepší, ale nikdy nebude nikdo jako Ty a nikdy nezůstaneš jen člověkem, který dokázal dojmout desetitisíce.. budeš žít v našich srdcích a modlidbách. Proto ani my v životě nebudeme sami, i když nás naši milovaní opustí, nebo z hlouposti opustíme my je..budeme doufat, že alespon pro někoho nebudeme nzapomenuti, jako nebudeš zapomenut pro celé generace..

Rest in peace Kurt Cobain, we miss you!


Peace, Love, EMPATHY...
 
vložil: MartinekZajicek ¤


0 Komentáře: