« Domů | Všechno bylo jinak: ze sparťanského bouřliváka Řepky se stal kliďas » | Kopecký obsadil v Ruské rallye šesté místo » | Čeští juniorští reprezentanti získali na mistrovství světa ve Švýcarsku stříbrné medaile, když ve finále podlehli obhájcům titulu ze Švédska! »

Čeští juniorští reprezentanti získali na mistrovství světa ve Švýcarsku stříbrné medaile, když ve finále podlehli obhájcům titulu ze Švédska! | Sport

Do semifinále se Češi dostali díky dobrým výkonům ve skupině - výhřenad Slováky (8:4) a  odvěkými rivaly z Lotyšska (8:6). Už v základnískupině s naši reprezentanti poprvé potkali se Švédy, tehdy zápasskončil 3:8 ve prospěch florbalové velmoci.

Poté přišlo sobotní semifinále s Finskem. Trenérské duo Škubal& Mrázek postavilo do zápasu od první minuty tři pětice hráčů a vbrance dostal důvěru Barák. Právě rozšíření základní sestavy o ne zcelazdravé hráče českému týmu velice prospělo. Týmovým výkonem se českýmmladíkům podařilo porazit Finy 6:4, když do skóre výrazně promluviliprávě rekonvalescenti Mikeš se Šebkem. Také Barák byl týmu velkouoporou.

V nedělní podvečer se pak Češi měli pokusit o zázrak - porazitŠvédy a sebrat jim titul mistrů světa. Bohužel - od začátku bylo vidět,kdo má navrch. Neuběhly ani tři minuty, když Patrik Malmström -nejlepší švédský hráč - otevřel skóre utkání o zlato. První český zásahpřišel o necelých deset minut později, ale to už Curney snižoval na1:3. Dvaatřicet sekund po zahájení druhé třetiny se opět prosadilMalmström (1:4)  a za dalších devět minut zkompletoval svůj hattrick -1:5. I ve druhé třetině se Češi dokázali prosadit -  to když ve 33.minutě Jendřišák snižoval na 2:6. Když pak Švédové do konce druhé částipřidali ještě dva góly, brankáře Baráka vystřídal Ogrocki. Ten na svouprvní obdrženou branku čekal podobně dlouho jako Barák na začátkuutkání - ve čtvrté minutě se prosadil Simon Nilsson (2:9). V 54. minutěuž pak jen korigoval Jelínek. Třináct tisíc diváků tak sledovalstaronové mistry ze Švédska.

O autorovi

  • Jméno Ranger-Luky
  • Bydliště Zbytek světa
  • Je ztracený každý den našeho života, pokud jsme se nezasmáli.
Můj profil
Free Music
Free Music
Free Music