« Domů | Všechno bylo jinak: ze sparťanského bouřliváka Řepky se stal kliďas » | Kopecký obsadil v Ruské rallye šesté místo » | Čeští juniorští reprezentanti získali na mistrovství světa ve Švýcarsku stříbrné medaile, když ve finále podlehli obhájcům titulu ze Švédska! »

Všechno bylo jinak: ze sparťanského bouřliváka Řepky se stal kliďas

Komplex Brno zbourán! Sparta se oblékla do žlutéhoa zvládla důležitý zápas. Vyhrála na stadionu, kde ji měl čekatnebezpečný soupeř a fotbalové peklo. Ani jedno se včera večernevyplnilo.
Tomáš Řepka ze Sparty (ve žlutém) bojuje o míč s brněnským Tomášem Doškem. 

Tomáš Řepka ze Sparty (ve žlutém) bojuje o míč s brněnským Tomášem Doškem.

Brno bylo krotké, atmosféra chladnější, ačkoli bylo vyprodáno. Vyhrát 2:0 v Brně, to je pro sparťany výborný výsledek.

Vedoucí tým ligy sice neoslňuje hrou, ovšem výsledkově start dosezony vychází. V úvodních šesti kolech ztratila Sparta jen dva body.

"Dobrá práce, jsem spokojený," pravil trenér Vítězslav Lavička.

Víc ani říkat nemusel. Hosté splnili to, co si určili. Hráli chytře, v klidu a precizně v obraně.

Pryč byla hořká vzpomínka na 4. květen, kdy byl nervák Řepkavyloučen už ve 2. minutě za to, že hodil míč do obličeje Bestovi.Sparta prohrála doma 0:2, a tím začala osudově kazit svou jízdu zatitulem.

Včerejšek úplně skončil naopak. Výsledek byl zrcadlově obrácený aŘepka hrál nejlépe ze všech. Dokonce spoluhráče kolem uklidňoval.

A jeho žhavé souboje s Bestou? Téměř žádné nebyly. Ti dva se nahřišti potkali málokdy. Pokud už proti sobě stáli, třeba ve vzdušný chsoubojích, vždycky uspěl sparťanský tvrďák.

"Brno bývá hlavně doma nebezpečné, ale my jsme ho do ničehonepustili. Tahle výhra byla naprosto zasloužená," řekl Řepka po zápase.

Hosté nenastoupili v nejsilnější sestavě, třeba kapitán Berger léčízranění, ovšem test na čtvrteční utkání Poháru UEFA v Záhřebu vyšelvelmi dobře.

"Spartě jsme to ulehčili. Když nevystřelíte na branku, nemůžete pozlobit nikoho," litoval brněnský záložník Marek Střeštík.

Brno bylo jen stínem nebezpečného týmu, přitom celé město se těšilona sportovní událost podzimu. Bylo ideální počasí, skvěle připravenýtrávník.

Přes osm tisíc diváků zmrazil v 11. minutě muž, který zatím vsoučasné sezoně nenastoupil ani na minutu. Záložník Karol Kisel dosudmarodil a včera rozhodl zápas.

Naběhl si na parádní centr od Matušoviče, ze sedmnácti metrů napálilmíč z voleje a za chvíli už na něj skákali spoluhráči včetnězastupujícího kapitána Voříška.

Nádherný gól.

Bezmocný brankář Bureš si naštvaně odplivnul a přes osm tisíc fanoušků zmlklo. Byl to šok, ze kterého se už domácí nedostali.

O trenérovi Petru Uličném se přitom traduje, že má patent na to, jakSpartu porazit. Jako trenér Brna to dokázal třikrát ze tří posledníchpokusů. Včera kouzlo nefungovalo.

O autorovi

  • Jméno Ranger-Luky
  • Bydliště Zbytek světa
  • Je ztracený každý den našeho života, pokud jsme se nezasmáli.
Můj profil
Free Music
Free Music
Free Music