« Domů | Všechno bylo jinak: ze sparťanského bouřliváka Řepky se stal kliďas » | Kopecký obsadil v Ruské rallye šesté místo » | Čeští juniorští reprezentanti získali na mistrovství světa ve Švýcarsku stříbrné medaile, když ve finále podlehli obhájcům titulu ze Švédska! »

Kopecký obsadil v Ruské rallye šesté místo | Sport

Jan Kopecký obsadil šesté místo v Ruské rallye, která byla čtvrtousoutěží seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC). Na šotolinovýchruských cestách zvítězil Fin Juho Hänninen, Kopecký na něj s vozemPeugeot 207 S2000 ztratil bezmála sedm minut.

Piloty v každé ze tří ruských etap čekaly rychlostní zkoušky se značně rozdílnými tratěmi. Některé erzety byly podle stránky www.motorsport-kopecky.cz hodně rozbité, na cestě se povalovaly balvany a posádky se musely vypořádat i s hlubokými kolejemi.

Kopeckémupo úvodní etapě patřila třetí pozice, v úvodu druhé etapy se dokázalposunout dokonce na druhé místo. Pak ale prorazil pneumatiku o balvan,ležící za horizontem, a připsal si čtyřminutovou ztrátu, kteráznamenala konec nadějí na umístění mezi nejlepšími.

"Po ziskustříbrné pozice v Portugalsku jsem měl představu, že bychom se i vRusku mohli pokusit vybojovat umístění na stupních vítězů. Bohuželkvůli defektu v šesté erzetě a následné ztrátě čtyř minut jsme ztratilinejenom průběžnou stříbrnou příčku, ale i šanci na umístění mezinejlepšími třemi," řekl Kopecký.

"Jsem samozřejmě rád, že se nášvůz po těžko uvěřitelné kolizi v Belgii vůbec na start v Ruskupostavil. Všichni pracovali s maximálním úsilím, aby se vůz stihl proRally Russia připravit. Patří jim velké poděkování, odvedli špičkovoupráci," uvedl vedoucí týmu Josef Kopecký.

O autorovi

  • Jméno Ranger-Luky
  • Bydliště Zbytek světa
  • Je ztracený každý den našeho života, pokud jsme se nezasmáli.
Můj profil
Free Music
Free Music
Free Music