17.Červenec 2012
Dnes v noci se mi zdál zvláštní sen. Věřím, že každý aspoň trošku smysluplný sen má nějaký význam. Varování, věštění budoucnosti a nebo prostě jen održející naše touhy nebo obavy. Zajímalo by mě, co mi určoval tento sen:

Šla jsem s několika přáteli letním pozdním večerem po nějaké cestě (byla jsem tam bez synů a přítele, netuším kde měli být). Jen tak jsme nezávazně konverzovali, když jsme došli ke starému opuštěnému domu. Poznala jsem, že je to dům, ve kterém bydlela má stará příbuzná, jež asi před 4-3 lety zemřela. Akorát jsem to svým přátelům říkala, když mi začal zvonit telefon. Trvalo mi delší dobu, než jsem se k němu dostala. Udivilo mě to, že mobil hrál melodií, kterou mám na jistou skupinu lidí (již si nepamatuji, co za skupinu to bylo, přestože řečeno to ve snu bylo), ale tel. číslo bylo neznámé. Když jsem konečně přijala hovor a dala mobil k uchu, bylo tam hrobové ticho. V první chvíli mě napadlo, že volající už telefon položil, když mi trvalo tak dlouho zvednout to. Tak jsem se podívala na display a zjistila, že hovor stále trvá. Ale bylo to nemožné! Na druhé straně bylo vážně NAPROSTÉ ticho. Kdyby mi někdo volal záměrně, ozve se. A pokud by se někomu vytočil hovor například v tašce nebo kapse, byl by slyšet ruch okolí. Za pár vteřin hovor skončil, jako by volající telefon zavěsil. Tak jsem si mobil uklidnila, ale pořád mi to nešlo z hlavy.

Když jsem byla v noci již doma, přes internet jsem si psala s jednou známou. Můj maličký syn Davídek spinkal v postýlce (starší vůbec ve snu nefiguroval). Té známé jsem psala o záhadném telefonátu, protože mi to vrtalo hlavou. Ona mi napsala, ať to neberu na lehkou váhu, že by mohlo jít o nějakou formu varování od někoho z onoho světa, že jí se kdysi stalo něco podobného. V duchu jsem se jí musela smát. Varování z onoho světa :-D Ne, že bych nevěřila na posmrtný život, to zas ano, ale kdo by mě před čím varoval? Sice je pravda, že mobil mi začal zvonit u domu té zesnulé (hodně vzdálené) příbuzné, ale i tak. Před čím by mě mohl někdo varovat?!

Šla jsem si lehnout (ve snu už svítalo a místnost byla světle modře osvětlena vycházejích sluncem) a pořád přemýšlela nad slovy známé. Varování z onoho světa. Nedalo mi to, a chtěla jsem se do mobilu podívat na telefonní číslo, ze kterého mi bylo tak záhadně voláno. Třeba když se na něj podívám, bude mi povědomé a uvědomím si, čí je. Ale bohužel, číslo mi nic neříkalo. Ani jsem nevěděla proč, dala jsem si zobrazit detaily hovoru (datum, čas volání, délka volání). Jenže místo požadovaných informací se mi tam objevila fotka mě, přítele a našeho malého Davídka. Chtěla jsem s telefonem praštit na postel-super, ten krám je rozbitý, dělá si co chce. Jenže než jsem to stihla udělat, všimla jsem si, že fotka pomalinku z rohů mizí. To mě udivilo, tak jsem se pozorně zadívala. Zmizela celá fotka, kromě obličejíku malého Dádulky. V tu chvíli se mi zase v mysli vybavila věta od známé VAROVÁNÍ Z ONOHO SVĚTA.

Telefon jsem rychle odhodila a běžela k postýlce malého. Vzala jsem si ho na ruku a zjistila, že na mě kulí očka, je modrý a nedýchá. Urychleně jsem ho praštila do zádíček. Něco z něj vyletělo a on začal dýchat. Já se rozplakala a přitiskla ho k sobě. Došlo mi, že se nejspíš opravdu jednalo o varování z onoho světa, které jsem ale měla odhalit až v pravý čas. Podívala jsem se oknem na nebe a začala uplakaně děkovat. Vzpomínala jsem, kdo všechno mi zemřel, kdo mě mohl varovat. Napadla mě jen ona vzdálená přípuzná a pak prababička s pradědou, ty jsem ale nikdy nepoznala ( ve skutečnosti mi ještě zemřel děda, kterého jsem taky nepoznala a kamarádka,jenže na tyhle dva jsem ve snu vůbec nepomyslela). Zeptala jsem se oblak: ,,Vlastínko, to ty?" (Vlasta- vzdálená příbuzná) Málem to se mnou leknutím seklo, když můj dvouměsíční chlapeček se na mě upřeně zadíval a prudce zakroutil hlavou. Lekla jsem se hodně, ale došlo mi, že skrz mé dítě se mnou ten mrtvý komunikuje, aby mi sdělil kdo je. Zeptala jsem se tedy: ,,Dědo, byl jsi to ty?" Můj chlapeček opět záporně zakroutil hlavou. ,,Babi?" zeptala jsem se už. Chlapeček tentokrát se spokojeným úsmevěm hlavičkou pokýval. Opět jsem ho přivinula k sobě a zašeptala ,,Děkuju Ti".

  Byl to hodně zvláštní a zajímavý sen. Kromě toho, že byl živý, cítila jsem během něj opravdu ty pocity, co jsem měla cítit v tom snu. Ty pocity začaly pomalu odeznívat až když jsem se probudila. Zajímalo by mě, co ten sen znamenal....

 

Vložil: Stupet ¤