01.Duben 2011

DNEŠNÍ ZADÁNÍ NA KURZU:

Vytvořte v programu Access databázi Kontakty, která má obsahovat jména, příjmení, titul, oslovení, adresu (bydliště), město, PSČ, tel. do práce, mobil, firmu kde člověk dělá,stát, e-mail a datum poslední schůzky. Měli jsme takhle vyplnit 9 fiktivních lidí, z toho jsme měli ke každý kategorii jedno už daný, zbytek jsme si prostě měli vymyslet. Celková databáze se skládá z tabulky, formuláře, sestavy a dotazu (pomocí dotazu se v celý databázi vyhledává to, co zrovna potřebujeme). Učitelka říká (nejspíš pro ty méně chápající): Do kolonky adresa napíšete název ulice a číslo popisné.

Práce zadána, tak makám. Když v tom "kolega" sedící vedle mě: PETRO, CO MÁM NAPSAT DO KOLONKY ADRESA? Tak už nad tím zůstává rozum stát. Tak říkám: NO PROSTĚ ULICI A ČÍSLO BARÁKU. On na to: A CO MÁM PAK NAPSAT DO KOLONEK NÁZEV ULICE A ČÍSLO POPISNÝ? Moje odpověď: VŽDYŤ TAM ŽÁDNÝ TAKOVÝ KOLONKY NEJSOU.On: ALE JO, JSOU. Tak se podívám na jeho monitor a ten idiot to tam fakt měl (ale i tu adresu!). Tak říkám, že to tam nemá vůbec být. On na to, že to ale říkala učitelka. Tak mu vysvětluju, že tím ona vysvětlovala, co má být v kolonce adresa. Jeho odpověď: NO JO, ALE TO MI NIKDO NEŘEKL, ŽE TO TÍM JEN VYSVĚTLUJE, ŽE TO TAM NEMÁM PSÁT. V tom si všimnu, že kromě zadaných kategorií on tam má ještě jakousi kategorii STARŠÍ DATUM. Už jsem raději nechtěla vědět, co to znamená. Jen jsem mu řekla, že to tam taky nemá být.

Pracuju si dál, když v tom ten samej kolega pracoval na dotazu: VŠECHNY FIRMY Z ČR. A říká mi: JAK TO MÁM UDĚLAT, ABY MI TO NAŠLO? Tak říkám: MUSÍŠ V DOTAZECH DO KOLONKY STÁT ZADAT ČR POTVRDIT TO A ONO TI TO VYHLEDÁ. Jeho odpověď: VŽDYŤ TAM ŽÁDNÁ KOLONKA STÁT NENÍ. Já na to (už mi trošku docházela trpělivost): A KAM JSI TY JANTARE ZAPISOVAL TO ČR? A on: NO TAM, KAM TO PATŘÍ. Tak se prostě jdu opět podívat na tu jeho tabulku. Takže ten "inteligent" psal ČR do kolonky titul. To mě už omejvali. Tak mu povídám: TITUL JE TŘEBA ING. MGR. NEBO MUDR. On: AHA, TO JSEM NEVĚDĚL. Tak říkám: CHYBÍ TI TAM KATEGORIE STÁT. A on: A CO S TÍM FURT MÁŠ? TO V ZADÁNÍ NENÍ! Tak už se totálně naseru, vezmu propisku a podtrhnu mu slovo stát v zadaní. A on na to: AHA! A JÁ MYSLEL, ŽE TO ZNAMENÁ, ŽE TAM MÁME DÁT NĚJAKÝ STARŠÍ DATUM!

 

A teď mi řekněte....co tam mezi nimi dělám? :-(

Pro vysvětlení: Chodím na kurz s názvem : OBSLUHA OSOBNÍHO POČÍTAČE, kde se učím pracovat s kancelářským balíčkem MS Office ( MS Word, MS Excel, MS Access......)

Vložil: Stupet ¤


Komentáře (2):
  • 01.04.2011 21:55:59, derien.drake

    Dobrý večer,
    z textu mám pocit, že fujgujete jako osobní asistent pedagoga, pro méně schopné jedince. Možná by bylo fajn si za tento kurz ještě nechat zaplatit, jestli tam ten dotyčný bude chodit dál ;)
    Derien