24.Červenec 2008,20:46

   Vzpomínám na to, co bylo. Na tu dlouhou dobu před tím, než se anděl nade mnou slitoval. Na ty časy plné slz a černých myšlenek. Na ty chvíle samoty... A při vzpomínkách na ty okamžiky se mi v očích rodí stáda slz. Děda mráz mě svou berličkou šimrá po zádech.

   Bývávala jsem to já, ale přeci neúplná. Byla jsem jako noční obloha bez Měsíce. Avšak nikoli jednu noc, nýbrž věky. Celou věčnou mě sžírala touha po úplňku. Ale co je to za post toužit po něčem cizím, nepoznaném? Byla jsem jako larva motýlí. Ta ví, že jí chybí křídla, ale neví, jaké je vznášet se. Tak dlouho jsem chtěla vzlétnout. A místo toho mě pokaždé čekal pád. Nikdy jsem se neodrhla od Země. Zůstávala jsem v přízemí a sledovala, jak ostatní krouží nade mnou. Zvládala jsem to jen proto, že jsem ten pocit nikdy neokusila. I alkoholik zvládne abstinovat dokud si opět nelokne moku a nezjistí, jaká rozkoš se v tom pekelném nápoji skrývá. A tak i já abstinovala. S vědomím, že ten likér jiným nosí radost a zoceluje je. S přesvědčením, že právě toto zaplní tu díru ve mně. S touhou sama to poznat. S pocitem bezcennosti a s motýli nad hlavou.

   Až přišel On. Anděl bez křídel, co mě učil létat. Svým kouzelným proutkem odháněl Paní Nejistotu. Má noční obloha náhle získala nový rozměr, můj život nový směr. Podával mi pohár likéru lásky a já se stala alkoholikem. Bezostyšně jsem se opíjela tím nektarem a nikdy už nechci být bez něj. Už nikdy nechci abstinovat. Už nechci dochucovat život slaným zlatem. Chci létat v nebesích.

   A přeci mám strach. Že si můj anděl uvědomí, že už nejsem neúplná, že jsem zesílila a začne pomáhat jiné děravé dušičce…

    Pořád jsem slabá. Pořád nemám odvahy říct ti vše do očí… Že ty jsi mým andělem. Že ty jsi záplatou mé děravé duše a to, co mi chybělo, byla láska. Jsi mým prvním barmanem a nikdy na to nezapomenu. Dal jsi mi právě to nepoznané, uskutečnil můj sen. Ukázal jsi mi lásku, naučil jsi mě milovat a za to Ti jsem neskutečně vděčná. Jsi tak blízko mému srdci, že ať už půjdeš kamkoli, poneseš si kousek mě a já budu mít napořád v srdci část Tebe…

   Teď už miluji život a to právě proto, že mi dal Tebe!!!

 
kategorie: Pokusy
vložil: Wonder142
Permalink ¤


0 Komentáře: