26.Červenec 2008
V řecké mytologii, Chronos (starověkého Řecka: Χρόνος) v přípravném-Sokrata filozofických děl je řekl, že je zosobnění času. His name actually means "time," and is alternatively spelled Khronos (transliteration of the Greek) or Chronus (Latin version). Jeho jméno vlastně znamená "čas," a střídavě je napsána Khronos (přepis z řecky) nebo Chronus (latinsky verzi). Not to be confused with Cronus , a Titan . Nesmí být zaměňována s Cronus, je Titan.

Chronos was imagined as an incorporeal god, serpentine in form, with three heads--that of a man, a bull, and a lion. Chronos bylo představit jako netělesný boha, serpentina v podobě, se třemi hlavami - že od člověka, býka a lva. He and his consort, serpentine Ananke(Inevitability), circled the primal world-egg in their coils and splitit apart to form the ordered universe of earth, sea and sky. On i jeho choť, serpentina Ananke(nevyhnutelný), kroužil Hlavní svět-vajíčko ve své svitky a rozdělit jina sebe podobu objednaných vesmíru na zemi, moře a nebe.

He was depicted in Greco-Roman mosaics as a man turning the Zodiac Wheel . Byl zobrazen v řecko-římské mozaiky jako muž, otáčením kolečka Znamení zvěrokruhu. Often the figure is named Aeon (Eternal Time), a common alternate name for the god. Často je to s názvem Aeon (Eternal Time), společný alternativní název pro boha.

Chronos is usually portrayed through an old, wise man with a long, gray beard, such as " Father Time ." Chronos je obvykle charakterizovat prostřednictvím starý, moudrý muž s dlouhé, šedé brady, například "otec čas."

Some of the current English words whose etymological root is khronos/chronos include chronology , chronic , and chronicle . Některé ze současných anglicky slova, jehož etymologický kořen khronos / Chronos zahrnují časové posloupnosti, chronická, a kronik

Vložil: amoorf ¤