Návštěvy
Vítejte na tomto blogu.Pokud budete něco říci nebo mi zanechte vzkazík
16.Březen 2011
Policisté v pražské Troji ve středu s největší pravděpodobností nalezli ostatky pohřešované Aničky Janatkové. Informaci o nalezení těla policie potvrdila. Podle policejního zdroje Práva je téměř jisté, že jde o Annu Janatkovou. Na místo jedou i rodiče Aničky. Povolán byl také policejní vrtulník.


"V pražské Troji byly skutečně nalezeny ostatky a s největší pravděpodobností patří Aničce Janatkové," řekl zdroj Právu.

Policie obsadila ulici Pod Havránkou na trojské pláni a nikoho do této lokality nepouští. Na místo nálezu dorazil před 14. hodinou lékař, s největší pravděpodobností k ohledání těla. Ve 14:15 odjel.

Nalezené ostatky před 15. hodinou odvezla pohřební služba. Bude následovat pitva. Kvůli zachování stop nechtěli policisté tělo zatím blíže ohledávat, uvedla Zoulová.

Tělo zakopané v zemi objevili kriminalisté poblíž místa, kde se už na podzim našly klíče zmizelé devítileté dívky, tedy mezi rozestavěnými domy v ulici Pod Havrankou.

Policisté na stejném místě hledali již loni na podzim, ale kvůli špatným klimatickým podmínkám ani speciálně vycvičený pes nic nenalezl. Nyní se objevily ostatky, které byly zakopány hluboko v zemi, díky speciální 3D technologii zapůjčené od policejního prezídia.

K vyhrabání ostatků také přispěla divoká zvěř, konkrétně divoká prasata, která na místě řádí, informovala Zoulová.
Podezřelý půjde znovu k výslechu

Kriminalisté chtějí znovu přivézt na výslech muže, který byl v souvislosti se zmizením Aničky už dříve zadržen a obviněn z omezení osobní svobody. Soudce na něj ale odmítl uvalit vazbu.

Už dříve muž přiznal, že měl v ruce dívčin batoh, na němž se také našly jeho otisky. Že by o ní cokoliv dalšího věděl, odmítl.

„Zkoušeli jsme nové 3D technologie a nalezli jsme určitou indicii, která by mohla souviset s pátráním po Aničce Janatkové,“ řekla Novinkám v reakci na informaci o nálezu mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

Podle zdrojů agentury Mediafax policisté objevili torzo se zbytky tkáně.

Ode dne zmizení po Aničce pátraly každý den desítky policistů, městských strážníků, vojáků, hasičů a psovodů. V Troji se ale našel jen její batoh a láhev s pitím a později byly v prohledávané oblasti nalezeny klíče, které děvčeti údajně také patřily.
Policisté v Troji našli lidské tělo. Expertiza ukáže, zda jde o pohřešovanou Annu Janatkovou.

Policie loni v prosinci uvedla, že stopou v případu by mohl být neznámý muž, který byl v den dívčina zmizení viděn v Troji s děvčetem podobným Aničce. [celá zpráva]
Podezřelý skončil na svobodě

Anna Janatková zmizela loni 13. října odpoledne cestou ze školy v chatové oblasti v Troji. Od té doby o ní nebyly žádné zprávy. Rozsáhlé pátrání první den přineslo kriminalistům nález jejího batohu. Pomocí nalezených stop pak vypátrali a zadrželi 41letého muže, kterého i obvinili ze zbavení osobní svobody.
Policisté u vozu lékaře záchranné služby na místě nálezu těla.

Policisté u vozu lékaře záchranné služby na místě nálezu těla.

FOTO: Michal Doležal, ČTK

Muž se ale přiznal pouze k tomu, že držel batoh v ruce. Soudce pro nedostatek důkazů neuvalil na muže vazbu, je vyšetřován na svobodě.

Kvůli hledání Aničky vodohospodáři v prosinci snížili i hladinu Vltavy. Ani toto pátrání nepřineslo výsledek.
vložil: dudlicek_5 ¤