Návštěvy
Vítejte na tomto blogu.Pokud budete něco říci nebo mi zanechte vzkazík
03.Únor 2011
Pilot stáje Ferrari Felipe Massa se ve čtvrtek na okruhu ve Valencii dostal poprvé za volant nového monopostu F150, v kokpitu se ale ohřál jen přes půl hodiny. Jeho vůz totiž nedlouho po začátku třetího dne předsezónních testů zachvátily plameny a brazilský jezdec byl donucen urychleně vystoupit v oblaku dýmu.

Massův dopolední test skončil po dvanácti kolech v páté zatáčce poté, co devětadvacetiletý pilot skončil po smyku mimo trať a jeho vůz zmizel v oblaku kouře. Vicemistr světa z roku 2008 byl nucen rychle opustit kokpit a máváním přivolal na pomoc traťovou obsluhu, která oheň v zadní části vozu rychle uhasila, a rudý monopost putoval zpět do boxů.

„Pro Felipeho to byl horký start,“ uvedla Scuderia prostřednictvím sítě Twitter. „Jeho vůz zachvátil kvůli úniku oleje menší oheň, incident si nicméně vyžádá zevrubnější opravu,“ doplnilo vedení italské stáje.

O nejlepší časy dne taky bojovali hlavně Mark Webber z Red Bullu, Jenson Button s mcLarenem a Michael Schumacher s mercedesem. Rybník ale nakonec všem vypálil Adrian Sutil ze stáje Force India, který byl v konečném součtu časů o tři desetiny sekundy rychlejší než druhý Button.

Massa ve čtvrtek vystřídal svého týmového parťáka Fernanda Alonsa, jemuž se ve středu podařilo zajet nejrychlejší čas s náskokem tří desetin sekundy na úřadujícího mistra světa Sebastiana Vettela z Red Bullu. Španělský pilot nicméně odmítl srovnávat konkurenceschopnost jednotlivých monopostů. „V této fázi je ještě příliš brzy. Prioritou je najet co nejvíc kilometrů a otestovat novinky: pneumatiky Pirelli či nastavitelné zadní křídlo. A to se zdařilo, najeli jsme víc než sto kol,“ pochvaloval si dvojnásobný mistr světa z let 2005 a 2006.
vložil: dudlicek_5 ¤