Návštěvy
Vítejte na tomto blogu.Pokud budete něco říci nebo mi zanechte vzkazík
20.Leden 2011
Oleje do ohně koaličního sváru mezi ODS a Věcmi veřejnými přilil ministr dopravy za Věci veřejné Vít Bárta. Na svých facebookových stránkách se v diskusi na téma výběr policejního prezidenta opřel do premiéra a předsedy ODS Petra Nečase. Hodinu po zveřejnění byl záznam z Facebooku smazán.

„Pan premiér se už opravdu začíná chovat jak malé děcko a mně s ním začíná docházet trpělivost,“ napsal Bárta. Internetovou diskusi rozpoutal chvíli poté, co Nečas zopakoval pochybnosti o výběru nového policejního prezidenta.

Právo se pokoušelo ministra kontaktovat, nakolik je jeho text autentický, ale Bárta neodpovídal.

Ministr svým výrokem dostál pověsti skutečné hlavy Věcí veřejných. A také skutečného vládce vnitra, i když to opakované odmítá, a jak často opakuje, „stojí za svým předsedou“.

Podle Nečase byl způsob výběru policejního šéfa, jak ho nastavil ministr vnitra a šéf VV Radek John, protiprávní a Petr Lessy, kterého vybrala Johnova komise, byl předem favorizován. Poté, co Nečas vystoupil, že dokud se neprověří, zda byl výběr zákonný, tak Lessyho neschválí, Bárta na svém profilu na Facebooku napsal. „Začínám nabývat pocitu, že premiér Nečas by za policejního prezidenta nejraději Ivana Langera. Můžu ujistit občany i jeho, že to VV nikdy nedopustí.“

V pátek má Bárta veřejně vysvětlit angažmá bezpečnostní agentury ABL, kterou dříve vlastnil a řídil, v kauze sledování politiků ODS v Praze 11. A Nečas se má sejít s Johnem, aby si vysvětlili pochybnosti kolem výběru policejního prezidenta. John po Nečasovi chce, aby návrh na jmenování Lessyho podepsal.
vložil: dudlicek_5 ¤