Návštěvy
Vítejte na tomto blogu.Pokud budete něco říci nebo mi zanechte vzkazík
31.Leden 2011
Lídr kapely Žlutý pes a bývalý porotce SuperStar Ondřej Hejma slaví v těchto dnech šedesáté narozeniny a u příležitosti životního jubilea přiznává, jaká rizika s sebou nese veřejné vystupování.


Hejma má za sebou nejednu zkušenost a málokdo ví, že kromě muzikanta je i scenáristou, publicistou a překladatelem. Takzvanou celebritou se ale stal až po svém porotcování v soutěži SuperStar, která jej katapultovala do úplně jiných sfér. „Je to skvělá věc, člověk se dostane mezi mladé lidi, což je velmi okysličující. Beru to pro sebe jako přínos, nemluvě o tom, že je člověk každou chvilku v televizi, a to je dobrá reklama i pro kapelu," zavzpomínal v rozhovoru pro Lidové noviny Hejma.

Hejmova kariéra s sebou přinesla i nepříjemné okamžiky, kdy mu šlo doslova o život. V roce 1993 jej totiž při vystoupení v Brně napadl muž s nožem a pobodal ho. „To jsou věci, které se při veřejném vystupování mohou stát. Nebylo v tom nic osobního, on šel původně propíchnout buben, který mu vadil. Zajímavé bylo, že jsem pak v nemocnici napsal většinu věcí na naši nejúspěšnější desku Yellow Dog, takže jsem za to všechno byl nakonec svým způsobem odměněn," bere dnes Ondřej celou věc s nadhledem.

O tom, jestli se i potřetí objeví v porotě nějaké talentové show, ale zatím nechce slyšet. Přiznává si totiž své roky a uznává, že svět showbyznysu se pomalu dostává mimo jeho vnímání.
vložil: dudlicek_5 ¤