Návštěvy
Vítejte na tomto blogu.Pokud budete něco říci nebo mi zanechte vzkazík
22.Leden 2011
Mecenáš nadace Kapka Naděje, přítel mnoha celebrit a producent muzikálu Děti ráje Petr Dodal (†54) spáchal v pátek 21. ledna sebevraždu.

Šokující informaci přineslo ráno soboty 22. ledna, když se dostala na veřejnost informace, že Petr Dodal, blízký přítel Venduly Svobodové spáchal sebevraždu. O Dodalovi bylo známo, že je velký filantrop a mecenáš, který se kromě komerčních projektů a politiky, angažoval i v kultuře a vědě. Byl členem dozorčí rady nadace Kapka naděje a do prosince 2010 radním Magistrátu hlavního města Prahy.

Dodal dlouhodobě trpěl psychickými problémy a krátce byl dokonce hospitalizován. Podle informací, které přináší dnešní tisk, skočil ze skály. „Petr trpěl vážnými psychickými problémy, to se o něm vědělo. Přesto se to snažil nedat znát a fungovat, jak jen to jde. Je mi to moc líto,“ prozradil jeden z jeho přátel.

Šokující informace zdrtila i celý tým muzikálu Děti ráje, v jehož přítomnosti byl Dodal vidět nejčastěji. „V Petrovi jsme ztratili kamaráda, který pro nás znamenal štěstí, pohodu, noblesu a velkorysost,“ vyjádřili se k tragédii producenti Viktor Mráz a Michal Běloušek.
vložil: dudlicek_5 ¤