Návštěvy
Vítejte na tomto blogu.Pokud budete něco říci nebo mi zanechte vzkazík
16.Leden 2011
Místopředseda vlády, ministr zahraničí a šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg v neděli v pořadu Otázky Václava Moravce uvedl, že Česká republika brzy obsadí post velvyslance ve Spojených státech. Schwarzenberg připustil, že "žhavým kandidátem" je Petr Gandalovič.Česká republika bude mít po dvou letech nového amerického velvyslance. Schwarzenberg zopakoval, že kvůli tomuto váhání americké strany, nechtěl ani on spěchat na obsazení českého postu ve Washingtonu.

V nejbližších dnech nicméně předloží vládě jméno nového velvyslance. Na dotaz, zda půjde o exministra Petra Gandaloviče, o němž se dlouhodobě spekuluje, Schwarzenberg připustil, že "je žhavým kandidátem."

Bývalý místopředseda ODS Gandalovič již v USA v mezidobí let 1997 až 2002 působil jako generální konzul. Jeho jmenování bránila chybějící bezpečnostní prověrka a zmiňovaný postoj USA. Oba problémy se již vyřešily.

Schwarzenberg se vyjadřoval i k nynějším sporům uvnitř vládní koalice. "Máme veliké úkoly," konstatoval místopředseda vlády a s tím, že reformy měly začít dříve. Připustil zároveň, že jej nynější koaliční spory štvou.
vložil: dudlicek_5 ¤