Návštěvy
Vítejte na tomto blogu.Pokud budete něco říci nebo mi zanechte vzkazík
28.Leden 2011
Michael Foret (24) se před více než pěti lety zúčastnil soutěže Česko hledá SuperStar, a přesto, že nevyhrál, tak se stále věnuje hudbě a pracuje na svém druhém albu. Tentokrát ale zabrousil do sféry mnohem důležitější.

Michaela Foreta můžeme vídat na muzikálových prknech jako Mickeyho, což je jedna z hlavních rolí v muzikálu Děti ráje. Pracuje také na svém druhém sólovém albu. S Michaelem se teď ale nikdo nemusí bát v žádné životní situaci, umí totiž poskytnout rychlou první pomoc.

Společně s dalšími hvězdami se Foret zúčastnil užitečného kurzu první pomoci, který pořádá Holmes Place Academy společně s renomovanými specialisty ze Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy. „V dnešní moderní době vzniká nový mýtus, že první pomoc není potřeba. (...) Ne vždy ale máme po ruce funkční telefon, ne vždy jsme v dosahu signálu. První pomoc je zcela nezbytná proto, aby se váš nejbližší dožil příjezdu kvalifikovaného zdravotnického týmu,“ řekl ředitel Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy doktor Zdeněk Schwarz.

„V podobné situaci jsem byl dvakrát, bohužel v jednom případě to byla tragická událost, tam už pomoct nešlo. V druhém případě to byla alergická reakce, takže bezvědomí, ale to bylo potom v pořádku," svěřil se se svými zkušenostmi Michael Foret.

Jak se zachovat v krizových situacích se s Michaelem učila ještě herečka Jana Plodková, Ben Cristovao, Renata Langmannová nebo Jitka Válková. „Okamžitě jsem kývla na nabídku zúčastnit se a přispět, aby se kurz dostal do povědomí veřejnosti. Přiznávám, že jsem o první pomoci nikdy moc nepřemýšlela, tím spíš jsem za tuto možnost vděčná,“ řekla herečka Jana Plodková.
vložil: dudlicek_5 ¤