Návštěvy
Vítejte na tomto blogu.Pokud budete něco říci nebo mi zanechte vzkazík
12.Březen 2008
HOKEJ ON-LINE: České Budějovice - Kladno, Slavia - Třinec
České Budějovice a pražská Slavia, dva nejvýše postavené týmy po základní části hokejové extraligy, mohou ve středu slavit postup do semifinále. Oba týmy potvrzují v play-off roli favoritů a vedou 3:1 na zápasy. Jejich soupeři z Kladna a Třince naopak na cizím ledě bojují o prodloužení série a návrat k dalšímu utkání před domácími fanoušky. Slavia prohrává ve II. třetině s Třincem 1:2, Budějovice vedou nad Kladnem 1:0. Oba zápasy můžete sledovat v podrobných on-line reportážích Sport.cz.

12. 3. 2008 17:15 - 12. 3. 2008 18:39 Aktualizováno PRAHA
Mountfield sice podlehl v úvodním duelu na kladenském ledě, větší komplikace však nepřipustil a pondělní utkání s přehledem zvládl. "Jsme spokojení, pondělní utkání jsme zvládli po všech stránkách. Ceníme si hlavně toho, že hráči udrželi nervy na uzdě a nenechali se zbytečně vylučovat. U nás už by se při simulování kladenských hráčů neměli rozhodčí dostat pod takový tlak, jako tomu bylo na Kladně," řekl ČTK asistent trenéra Milan Černý.

"Dobře víme, že České Budějovice jsou velkým favoritem. Chceme je však ještě potrápit a nejedeme tam na výlet. Rádi bychom si zahráli ještě na Kladně," netajil odvážné přání asistent trenéra Petr Kasík. Kladnu bude chybět trio obránců Šmach, Ševc a Štěpánek, nejistý je start útočníka Kally, jehož trápí horečky a bere antibiotika. Po Pavlů se k týmu připojil i další obránce Gudas z Berouna.

Třinec bude hrát opatrně
Slavia dokonale napravila nečekané klopýtnutí ve druhém domácím zápase a v Třinci dvakrát zvítězila. "Jeli jsme tam zkusit vyhrát alespoň jeden zápas. Povedlo se to v obou případech, takže z tohoto pohledu jsme moc spokojení," řekl asistent trenéra Jiří Kalous. Sérii však nepovažuje za rozhodnutou a varuje před podceněním situace. Mimo hru zůstává pouze zraněný útočník Červenka.

Třinec už v sérii se Slavií nesmí prohrát, což mužstvu na klidu nepřidá. "Bude to složité. Musíme myslet na to, že stav je 1:3 v náš neprospěch," řekl trenér Břetislav Kopřiva a odmítl tak klišé, že tým v takové situaci už nemá co ztratit. Oceláři proto v Praze zvolí pravděpodobně opatrnou taktiku. "V utkání se na to musíme snažit nemyslet. Věřím, že kluci odvedou stejnou kvalitní práci jako v pondělí, ale budeme přitom mít i trochu štěstí a povede se nám dát nějakou branku," dodal Kopřiva.
vložil: dudlicek_5 ¤