My Life, My Dream, My Ilusion, My World!
04.Prosinec 2008
The Offspring
click to comment

Na vysoké škole v Orange County se třídní premiant Bryan Holland a Greg Kriesel rozhodnou založit kapelu Manic Subsidal. O rok později si Manic Subsidal zvou do kapely Kevina „Noodlese“ Wassermanna. Jako zkušebnu si vybrali garáž v domě Krieselových rodičů.Koncem roku 1985 měli první vystoupení v Santa Cruz a v San Francisku. V roce 1986 si kapela mění název na The Offspring. Vydávají “I1000 kopií singlu ‘ll Be Waiting“u vydavatelství Black records. V tomto roce do kapely přichází šestnáctiletý bubeník Ron Welty. Nahrazuje tak starého bubeníka, který z The Offspring odešel kvůli škole.

Roku 1994 vydávají The Offspring jejich třetí řadové album s názvem Smash. Album je označováno jako fenomén a v čele s písničkami jako “Gotta Get Away“, “Self Esteem“ a “Come Out and Play (Keep ‘Em Separated)“ drtí většinu světových hitparád. Prodá se víc jak 11 milionů kopií. “Come Out and Play“ se stává hitem MTV 1.Album se umístí na žebříčku TOP 200 na čtvrtém místě. V roce 1995 zakládají Dexter a Greg K. vydavatelství Nitro records.The Offspring dělají cover verzi písničky “Smash It Up” od Damned,která je později použita do soundtracku k filmu Batman.Tento soundtrack bývá označován jako vůbec nejlépe prodávaný soundtrack v historii. V únoru 1997 vydávají The Offspring u Columbia records další album s názvem Ixnay On The Hombre v čele s písničkami jako “All I Want“, “I Choose“ a “Gone Away“.Prodá se víc jak 3 miliony kopií a skupina se s ním umístí na žebříčku 200 nejlepších alb na devátém místě.

V roce 1998 se na internetu objevil singl Pretty Fly z ještě nevydaného alba Americana. Během deseti týdnů si jí stáhlo 22 milionů lidí a umísťila se tak na prvním místě v žebříčku nejlepších, pirátsky šířených písní časopisu Rolling Stone. Americana byla vydána v listopadu a okamžitě pokořuje všechny obchodní rekordy. Prodalo se víc jak 10 milionů výlisků (také díky klipu k písničce Pretty Fly, který uveřejnila MTV). Jako nejlepší písničky z tohoto alba bývají zmiňovány “Why Don‘t You Get a Job?“, “The Kids Aren‘t Alright“ a “She‘s Got Issues“. V roce 1999 se skupina vydala na turné, na kterém mimo jiné navštívila festival Woodstock a Reading/Leads festival v Británii. Na svém turné se zastavila například ještě v Japonsku a Austrálie.

Uuu :o*

autor flower.power | 19:27 | komentáře (0)
O autorovi
Autor blogu
Autor: flower.power
Region: Amerika
O mně: Nemusím bejt Dokona°lá na To, abych byla Nejlepší
Můj profil
Poslední návštěvy
eN.dries (1x)
Vytvořili
Šablona a grafika od
IN ARIA...

obrázky od
Mario Buffardo

distribuce:
IN ARIA..., kiocciola, NST & GRAFICA DI STILE