ze života běžných lidí
Publikováno: 09.Červenec 2009
v 22:51



Autor: hnp1

komentáře (4)
Oščupivať

(následující příběh je smyšlený a jakákoliv podobnost s reálnými osobami či událostmi je čistě náhodná)

 

Bylo to jedné letní sobotní noci, kdy se Boťák při debatě nad pivem o ultimátním zorbingu zmínil Zyhnanovi o menší akci u Jykyho na chatě. Když Jyky souhlasil s Zyhnanovou účastí, vyrazili Boťák a Zyhnan vstříc neočekávanému úternímu dobrodružství a vzali s sebou samozřejmě i jejich věrného mluvícího psa Hilaťáka. Doplnil je i ochránce bezpráví Kulina, dlouho nezvěstný Musí, arabský eunuch Pakšiš a na velmi krátkou návštěvu i ten, co má podle některých zdrojů trenky hnědý.

Nehledíc na počasí, pustili se naši hrdinové do grilování a celá akce se rozjela v duchu vtipkování na téma Boťákova angažmá u ministra Kocába, Boťákova cucání karamelky, Boťákovy cesty do černé díry a dalších synonym, které naši mladí lingvisté vymysleli k Boťákovu sexuálnímu extempore s příslušnicí etnické menšiny, které Pakšiš vykecal, jen co vystoupil po příjezdu z auta. Vše prokládal Kulina svými záchvaty nadrženosti, kdy se mu plašil oř i kladiva naráz a hrozně toužil jít do nedaleké vesnice souložit hospodského dceru a pak se poprat s místními štamgasty. K tomu nakonec nedošlo a chlapci se brzo vrátili zpět do chaty, kde se rozjela zábava, poháněná různými druhy alkoholu a společenskými hrami typu „Větší, menší“. A pěly se i tematické písně jako „Aranka umí hula hop“, „Cikánko ty krásná“ či „Slepic pírka“. Boťák ale bral vše s humorem a občas i chlapcům pomáhal s vytvářením vtipů na jeho osobu.

Zábava byla právě v nejlepším, když se Jyky prořekl, že mohla přijet jeho sedmnáctiletá blonďatá sestřenice s ňadry velikosti 4 (slovy čtyři!), ale on jí řekl, ať nejezdí. V tu chvíli atmosféra v chatě klesla na bod mrazu a někteří zvláště znechucení jedinci jako například Kulina by v tu chvíli nejraději Jykyho přizabili a odjeli (v Kulinově konkrétním případě by ale skončil v prvním lokále kde by byla příslušnice ženského pohlaví). Situaci se ale nevědomky podařilo zachránit Pakšišovi, který z ničeho nic usnul a dal tak chlapcům možnost cpát mu do pusy cigaretové nedopalky a všelijak jinak zdobit jeho obličej. Po chvíli se nebohý Pakšiš probudil a to zřejmě proto, že měl mokro v rozkroku. Zvedl se tedy od stolu a vrávoravým krokem odešel pryč (později se přišlo na to, že šel spát do auta). Znovu „nakopnutá“ zábava tedy pokračovala a nadále gradovala. Pakšiše nevzbudilo ani houpání s jeho vozem a pak najednou někoho napadlo, že by bylo vtipné vyzkoušet, jestli by ho nevzbudilo, kdyby mu postavili auto na cihly. U tohoto chlapcům místo Boťáka a Zyhnana vypomohly dvě selky, které šly náhodou kolem, ale přirezlé kolo nakonec musel svým kung-fu kopem sundat pán domu Jyky. Za takový kop by se nestyděl ani samotný Chuck Norris a auto málem spadlo ze svého cihlového podstavce. Pakšiš ale spal tvrdě jak po právě dokončeném Džihádu.

Zábava se přenesla do intelektuálnější sféry, když na psa nadprůměrně inteligentní Hilaťák začal tlapkou listovat v česko-ruském slovníku a štěkat ruská slovíčka, z nichž ho nejvíce zaujalo (snad ve spojitosti s nedorazivší Jykyho sestřenicí) „osahávat“, které v jeho podání znělo jako „oščupivať“, s důrazem na písmenka „č“ a „u“ a které si dokonce napsal na přední nohu, aby jej nezapomněl a celou dobu jej opakoval. Pilo se, zpívalo, hrálo na improvizované hudební nástroje (např. tenisová raketa) a za oknem už začalo pomalu svítat když si někdo všiml, že se Pakšiš ve svém autě nějak moc převaluje. „To by mohl být už vzhůru!“ ozvalo se. Zvědaví hoši potichu vylezli z chaty a šli směrem k autu. Pakšiš se ale probudil až později, když mu Boťák močil na zadní část vozu a do výfuku. Vystřelil z auta jak čertík z krabičky a chlapci se se smíchem začali rozutíkat od auta. Nejhůře unikal Boťák, který měl jako klasicky nejméně vyvážený styl chůze a největší záchvat smíchu. Pakšiš jej častoval mnoha neslušnými výrazy, když křovím skrytý pes Hilaťák vyštěkl: „A to si ani nevšiml toho kola!“ V tu chvíli bylo zle. Pakšiš začal láteřit a jediné odpovědi, které se mu dostávalo, byl Hilaťákův štěkot: „Oščupivať!“ Z toho ještě chytnul schýzu Kulina, který ho neviděl schovaného za křovím a slyšel jen neustálé výkřiky ozývající se z šera středečního rána a z jeho výrazu bylo patrné, že je zmatený a nechápe, co se to děje a jak je to možné. Krátce poté se ale věrný pejsek zatoulal a již jej nikdo nikdy neviděl. Stav osazenstva chaty tedy byl -1 (do rána si ale všichni mysleli, že pes spí nahoře v dětské postýlce). Hoši se před vzteklým arabem zavřeli v chatě a čekali, co se bude dít. Pakšiš ovšem nešel spát a nevydíral ráno nasazením kola na auto, kterým blokoval výjezd, ale jal se jej sám nasadit a potom se mstít na Boťákově autě. Syčení unikajících pneumatik provázely Pakšišovy nadávky a z okna chaty se linoucí Boťákův hurónský smích. Když Pakšiš poněkud komplikovaně odjel a nabral přitom plot sousední chaty, stav osazenstva chaty klesl na -2. Večírkem znavení hoši dopili co bylo v dosahu a usoudili, že sedmá hodina ranní je tak akorát čas na spaní. Spát šel i Musí, který to ohlašoval už dvě hodiny, ale bál se nechat své auto bez dozoru. Kulina si zalezl za plentu a všichni usínali při mlaskavých zvucích, linoucích se z jeho koutku.

 

Vyhnan

Komentáře

« Domů | Přidej komentář

Pavol 12.07.2009 14:19:36

Vyhnanův závěr, kdy se pes pod vlivem alkoholu a okolností zaběhne až do vesnice, kde ho Pakšiš naloží do auta, se mi zdá jako nejlepší možný závěr tohoto příběhu.

Vyhnan 10.07.2009 22:25:09

Jo jo. Mladýho Sajmiče už sem si všimnul. Sem zvjedavej, jestli ho starej Sajmon donutí smazat profil, jako hRádek donutil Logyka. Jinak vo Pavlovi nic nevim, ale ve volnym pokračování mýho smyšlenýho příběhu pes šťastně dorazí domu poté, co ho někde mezi vesnicema nabere muslim ve favoritu s kvedlajícím se kolem.

tenhlečlánekradšibezpodpisu 10.07.2009 22:15:32

Koukám, že se každej účastík nějak bojí tuhle akci komentovat.. :-) Btw - fakt by mě zajímalo, kam zmizel ten Pavel a kdy a kde se probudil.... Zvlášť když ho mistr viděl přicházet a já byl dokonce těsně po probuzení přesvědčenej, že ho slyším.. :-D Viděl ho od toho dne vůbec někdo?

Pošmák 10.07.2009 21:47:49

To jsem si zase jednou zlepšil náladu...musim uznat, že jsem se smál od začátku do konce, hlavně když jsem si představoval Pakšiše, jak lítá okolo svýho auta a spravuje to kolo :D
Jo a jinak jsem teď objevil, že Sajmonův brácha má profil na libimseti, tak se všichni koukněte, ať se pak můžem smát i velkýmu Sajmonovi.